office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Razmisli šta želiš da studiraš i budi istrajan u svojoj odluci

Razmisli pre nego što počneš bilo šta da radiš. Tri puta meri a jednom seci, ne žuri, ne brzaj i uradi kako treba!

Moj početak studiranja

Sam dolazak u Beograd za mene je predstavljao poseban izazov, kako na polju obrazovanja i ulaganja u sebe, tako i u životu generalno s obzirom na sve okolnosti pod kojima sam studije započeo. Kada se seliš u neko drugo mesto, za tebe u tom trenutku život počinje ispočetka, pa eto prilike da, ukoliko nisi zadovoljan svojim starim sobom, novog sebe izvajaš kako želiš.

Međutim, postoji dosta izazova i prepreka na tom putu. Uvek sebi postavi pitanje da li si spreman da sebe oblikuješ baš onako kako želiš.

Kao i u svemu što radiš, pomoć je uvek dobrodošla, a naročito kada si daleko od kuće i  prepušten sam sebi i razmišljanju šta bi u tom trenutku bilo najbolje za tebe. Uvek bi bilo dobro pitati za savet neku osobu od poverenja, koja bi te mogla usmeriti i podržati.

Milan Gačević

Nadao sam se i na početku, a sada sam  uveren da je moja odluka bila prava

Kao momak od osamnaest godina odlučio sam da svoj obrazovni put nastavim na Visokoj školi modernog biznisa. Tada sam razmišljao kako ću se sam snaći u Beogradu, pošto dolazim iz malog, provincijskog grada i ne poznajem nikoga.

Nakon samo nekoliko dana provedenih na MBS-u na sva ta pitanja dobio sam podršku i potvrdu da ovde ipak nisam sam.

Od prvog trenutka kada postaneš član ekipe MBS-a ti postaješ deo jedne velike porodice koja ti stoji uvek na raspolaganju.

MBS u sklopu obrazovnih aktivnosti organizuje brojne kurseve iz mnogih oblasti, kao i radionice i druženja na kojima se razvija timski duh. Na takav način među studentima se stvara prijateljski odnos i druželjubiva ekipa koja na svaki zadatak odgovara kao tim, na najbrži i najbolji mogući način.

Dok pišem ovaj tekst prisećam se prvih dana na MBS-u a u glavi mi se mota jedna rečenica: „Definitivno si napravio najbolji izbor time što si postao student Visoke škole modernog biznisa“. Ako si ambiciozan i želiš uspeh na poslovnom putu, MBS je pravo mesto za tebe! Kao što je rekao Ričard Devos, jedan od najbogatijih američkih biznismena: „ Kada bi trebalo da izdvojim jedan kvalitet, jednu ličnu karakteristiku za koju mislim da je najviše povezana sa uspehom bilo gde u svetu, odlučio bih se za istrajnost.“

Zaključio bih kako sam i počeo, jer smatram da je to ključno – razmisli šta želiš da studiraš, ali i budi istrajan u svojoj odluci!  

Autor: Milan Gačević, student druge godine MBS-a