office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Kako bismo otklonili sve eventualne nedoumice koje imaš, u daljim redovima možeš pronaći spisak najčešće postavljanih pitanja u vezi upisa i studiranja na Visokoj školi modernog biznisa, kao i odgovore na njih.

Da li su osnovne i master studije MBS-a akreditovane?

Da, i to studije i na srpskom i na engleskom jeziku.

Koji su moduli osnovnih akademskih studija u ponudi?

Koje su master studije u ponudi?

Nakon završenih osnovnih studija, možeš izabrati master akademske studije >> Menadžment u uslužnom biznisu.

Da li su studije strukovne ili akademske?

Studije na MBS-u su akademske.

Koja zvanja se stiču završavanjem studija?

Nakon završenih osnovnih akademskih studija stiče se zvanje menadžer, a nakon master akademskih studija master menadžer.

Gde mogu da se zaposlim nakon završenih studija na MBS-u?

Nakon završenog studijskog modula Poslovni menadžment biću stručnjak koji poseduje najsavremenija znanja i veštine za uspešno rukovođenje poslovnim procesima u organizacijama iz različitih oblasti.

Nakon završenog studijskog modula Marketing menadžment moći ću da upravljam marketing aktivnostima u organizaciji.  

Nakon završenog studijskog modula Menadžment poslovne informatike imaću znanja neophodna za upravljanje celokupnim IT sektorom jedne organizacije.

Nakon završenog studijskog modula Menadžment organizacione bezbednosti biću u stanju da rešavam krizne situacije u organizacijama.

Nakon završenog studijskog programa Menadžment u uslužnom biznisu biću ekspert za upravljanje organizacijama u uslužnom sektoru.

Putem sledećeg >> linka možeš pogledati koja zanimanja su tražena i koja će biti tražena u budućnosti, što ti može pomoći da racionalnije sagledaš svoju odluku o upisu studija.

Koliko traju studije i koliko bodova se stiče njihovim završetkom?

Osnovne studije traju 3 godine i donose 180 ESPB.
Master studije traju 2 godine i donose još 120 ESPB.

Koji su načini plaćanja školarine?

Studenti mogu ostvariti različite vrste popusta na plaćanje školarine, čak i dobiti mogućnost BESPLATNOG studiranja, a na raspolaganju je mogućnost plaćanja školarine na do 12 mesečnih rata. O svemu se možeš bliže informisati na strani >> stipendije i popusti.

Šta je uključeno u cenu školarine?

U cenu školarine su uključeni:

– materijali za učenje u elektronskom formatu
– pohađanje dodatnih kurseva
– korišćenje velikog sadržaja biblioteke
– praksa u kompanijama
– učešće na različitim projektima.

Prijave ispita i overe semestra se ne naplaćuju.

Koliko studenata upisujemo na osnovne i master studije?

MBS je škola koja svojim studentima garantuje kvalitet nastave. Zato upisujemo na osnovne studije 150, a na master studije 50 studenata.

Koja su dokumenta potrebna za prijavu i upis na osnovne i master studije?

Sve o potrebnoj dokumentaciji za prijavu i upis na studije MBS možeš pronaći na strani >> upis korak po korak.

Da li studenti imaju mogućnost prakse tokom studija?

Kako bi što bolje usvojili gradivo, studenti nikako ne smeju ostati samo na teorijskom izučavanju. MBS studentima zato pruža mogućnost prakse u poznatim domaćim i inostranim kompanijama. Više o tome možeš pročitati >> ovde.

Uz obavezne predmete, da li MBS pruža mogućnost dodatnog proširivanja znanja i veština?

Svi studenti MBS mogu, besplatno ili po veoma pristupačnim cenama, završiti dodatne kurseve prema svom izboru i interesovanjima. Kursevi su iz različitih oblasti, od IT i biznis, do poslovnih i finansijskih. Više o dostupnim kursevima pogledaj u meniju Kursevi&Blog.

Da li postoji mogućnost da MBS svojim studentima pomogne u pronalaženju posla?

MBS je osnovao >> Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata kako bi svršenim studentima olakšao i ubrzao pronalazak adekvatnog zaposlenja kroz povezivanje sa poslodavcima. Centar ima i ulogu da pruža stalnu podršku studentima, ne samo u pogledu razvoja karijere, već i po pitanju nastavka obrazovanja.

Ko su profesori na MBS?

Nastavnici i saradnici su priznati stručnjaci u svojim oblastima. Oni su profesionalci, pedagozi i maksimalno posvećeni svakom studentu. Više o nastavnom kadru možeš pročitati >> ovde.

Da li je diploma MBS-a priznata u inostranstvu?

Jeste. Nakon završenih osnovnih i/ili master studija, možeš se zaposliti ili nastaviti školovanje bilo gde u Evropi.

Kakav je prijemni ispit za upis na osnovne studije?

Prijemni ispit NIJE eliminacionog karaktera, već način da se utvrdi predznanje studenata. Polažu se testovi iz sociologije i opšte kulture.

Kako se vrši upis na master studije?

Svi studenti sa diplomom srodnih ili istih osnovnih studija (ekonomija, biznis, menadžment) mogu da upišu master studije na MBS. Studenti koji nemaju diplomu srodnih osnovnih studija takođe mogu da se upišu, uz prethodno polaganje diferencijalnih ispita predviđenih Statutom Škole.

Ukoliko se među ovim pitanjima ne nalazi tvoje, slobodno nas kontaktiraj na +381 63 353 366 ili nam piši na mejl upis@mbs.edu.rs