Zašto baš MBS?

MBS je akronim za “Modern Business School”. Visoka škola modernog biznisa te priprema za savremeno, dinamično tržište na kome u skladu sa razvojem tehnologije brzo nastaju nova zanimanja.

Šta je to moderan biznis?

Svet se brzo menja, trendovi traju kratko i firme moraju da prate brzi razvoj tržišta kako bi na njemu opstale. Da bi se ovo ostvarilo, kompanija na raspolaganju mora imati vrhunske programere, dizajnere, pisce, analitičare tržišta, analitičare baza podataka. Jedan ovako šarolik tim potrebno je da predvodi verziran menadžer koji je odličan lider, sposoban da prepozna potencijal u ljudima i moderira rad većih i manjih grupa profesionalaca iz različitih branši. MBS obučava studente da budu upravo takvi menadžeri!

Moderan biznis podrazumeva kolaboraciju različitih vrsta ljudi koji su eksperti u različitim oblastima, ali koji uz pomoć izvrsnog lidera uspešno sarađuju ka ostvarenju zajedničkog cilja. Da bi jedan tim efektivno radio zajedno, potrebno je koristiti team building tehnike, komunikacione veštine i facilitovane brainstorming sesije – da bi se ovo realizovalo u praksi, potrebno je u organizaciji imati odličnog poslovnog menadžera.

Povrh svega, u globalizovanom svetu međunarodna saradnja je ključna u gotovo svim oblastima biznisa. Da bi jedna firma funkcionisala na međunarodnom nivou, potrebno je imati zaposlene koji govore više stranih jezika i koji imaju razvijenu interkulturalnu kompetenciju. MBS priprema studente za ovaj izazov podučavajući ih stranim jezicima, omogućavajući im studentske razmene i stručne prakse u inostranstvu, kao i kroz dodatne soft skills radionice.

faq

Po čemu je MBS poseban?

  • STUDIJE PO EVROPSKIM STANDARDIMA

MBS je osnovan od strane Digifactum akademije iz Beča. Studije na MBS-u kreirane su po uzoru na aktuelne evropske standarde. Osnovne akademske studije traju četiri godine i time se uže specijalizuješ za konkretnu oblast menadžmenta. Master studije traju godinu dana.Studije imaju evropski sklop, pa kao diplomirani menadžer možeš lako nastaviti usavršavanje u inostranstvu. Završene osnovne studije daju ti uslov za upis mastera kako kod nas, tako i u bilo kojoj državi Evropske unije.

  • USAVRŠAVANJE: DODATNI KURSEVI I RADIONICE

Na MBS-u se redovno održavaju dodatna predavanja gostujućih stručnjaka, izborni kursevi i radionice posvećene aktuelnim temama i dodatnim veštinama koje će studente osposobiti za aktivno učešće na tržištu posle studija. Dodatni kursevi i radionice se našim studentima ne naplaćuju.

  • PODRŠKA KROZ STUDIJE

Na MBS-u, pružamo sveobuhvatnu podršku koja ti je potrebna tokom celog tvog putovanja kroz akademsku karijeru. Od trenutka kada zakoračiš na naš fakultet pa sve do dana kada diplomiraš, posvećeni smo tome da te podržimo i osnažimo u postizanju tvojih ciljeva. Na MBS-u, tvoj uspeh je naš prioritet.

  • MODERAN PRISTUP

Sva predavanja su snimljena – studenti predavanja mogu da prate uživo u našim dobro opremljenim učionicama, putem livestream prenosa, ili da snimak predavanja pogledaju kasnije kada im obaveze to dozvole. Ovakav pristup je fleksibilan i omogućava studentima da usklade studije i sa drugim obavezama kao što su na primer posao ili vannastavne aktivnosti.

  • STUDENT U FOKUSU

Nastava na MBS-u se održava u malim grupama. Studije su bazirane na ideji mentorskog rada. Studenti se podstiču na međusobnu saradnju, a profesori su zbog malih grupa u mogućnosti sve studente dobro da upoznaju i pruže im potrebnu podršku. Profesori su dostupni za individualne  konsultacije uživo ili putem online platformi.

  • DOSTUPNE I KVALITETNE STUDIJE

MBS studentima pruža savremeno obrazovanje po dostupnim cenama. Školarina se plaća u 12 rata, a skriveni troškovi ne postoje: školarina uključuje upis u narednu školsku godinu, overu semestra, stručnu literaturu i pristup svim događajima na MBS-u kao što su gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka, radionice, konferencije, Studentski klub i tome slično.

  • STUDENT U CENTRU

MBS se nalazi na odličnoj lokaciji – u samom centru Beograda. Studije zanimljivim čini dinamično okruženje fakulteta. Naši studenti su u centru svih dešavanja. Povrh toga što je atraktivna, lokacija je i praktična – do MBS-a se lako stiže i fakultet se lako pronalazi.

  • KREATIVNOST I PREDUZETNIŠTVO

Želimo da podržimo kreativnost i preduzetnički duh svojih studenata. Iz tog razloga, MBS omogućava studentima da steknu različita iskustva pohađanjem stručnih praksi, razmena studenata, kao i van nastavnim aktivnostima pri samom fakultetu – na primer, studeni imaju priliku da učestvuju u izradi promotivnih materijala za fakultet, pišu za MBS blog, bave se fotografijom, organizuju konferencije… MBS studentima nudi zaokruženo studentsko iskustvo koje podrazumeva praktičnu primenu znanja, razvoj kreativnosti, priliku za rad na individualnim interesovanjima i hobijima, i zabavu!

faq