office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Prednost online komunikacije u kriznim vremenima

Političke, ekonomske i socijalne promene koje su se desile u poslednje vreme na globalnom nivou, kao i razvoj tehnike i tehnologije, uticale su na način poslovanja preduzeća, ali i obrazovnih institucija. U obrazovnom sektoru, pored tradicionalnog obrazovanja koje pruža direktan kontakt sa profesorom, učestvovanje u raspravi sa kolegama u učionici i praktičnu nastavu, pojavilo se i online obrazovanje.

Sa napredovanjem tehnologije dolazi do većeg protoka informacija i komuniciranja online, što pruža mogućnost da komunicirate sa poslovnim partnerima, studentima koji se nalaze u drugim gradovima, zemljama, kontinentima. I to veoma uspešno.

S obzirom na to da živimo u vremenu velikih turbulencija i ekonomskih kriza, čestih pojava terorističkih napada, a danas i sveprisutnog koronavirusa (COVID-19), za čiju preventivu i uspešno suzbijanje je potrebno zabranjivati skupove, pozorišne predstave i masovna okupljanja, ovaj način komunikacije omogućava da obrazovni sistem i dalje funkcioniše.

Visoka škola modernog biznisa u ovakvim situacijama izlazi u susret studentima jer im obezbeđuje dobru online komunikaciju sa profesorima, koji su konsultacijama i pripremljenim nastavnim materijalima omogućili studentima da ne gube na kvalitetu obrazovanja.

Takođe, administracija MBS-a je veoma brza i efikasna, putem online komunikacije stoji na raspolaganju studentima, brzo reaguje i pomaže da što bolje prebrode krizu koja je zadesila i našu zemlju.

Online komunikacija u kriznim i turbulentnim vremenima omogućava da studenti ne gube na kvalitetu nastave i obezbeđuje pristupačnost profesora bez ličnog prisustva studenata, dok kriza ne prođe.

Online studije nude fleksibilnost studentima, naročito onima koji rade i imaju porodicu. Studenti mogu slušati predavanja u slobodno vreme.

Tim Visoke škole modernog biznisa vam stoji na raspolaganju. Pošaljite nam mejl ili kontaktirajte profesore i administraciju putem telefona.

Autor: dr Aleksandra Brakus, vanredni profesor