office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Destinacije u svetu koje bi trebalo obići

Danas, kada je ceo svet postao globalno selo a putovanja i internacionalna komunikacija deo svakodnevnice, znanje stranih jezika svima je neophodno.

Ako želite uspešnu karijeru, ako želite da putujete, bilo zbog posla ili zadovoljstva, i steknete iskustva različitih država, zemalja i kultura, potrebno je da znate koje destinacije bi trebalo da obiđete i proširite svoja znanja koja će vam pomoći da steknete samopouzdanje i znate više od ostalih.

Evo nekih destinacija širom sveta koje će vam omogućiti da doživite nezaboravna iskustva.

Los Cabos, Meksiko

Kao jedana od najpopularnijih destinacija za studente, Los Cabos ima hotele visoke klase, odmarališta i dobar noćni život. Ekskluzivnost u ovom regionu je mnogo izraženija nego u drugim delovima Meksika.

Los Cabos ili skraćeno Cabo su zapravo dva grada – Cabo San Lucas i San Jose del Cabo, između kojih se nalazi hotelski koridor – područje koje se u poslednje vreme gradi vrtoglavom brzinom. Ekskluzivni resorti su zaista impozantni. Poslednjih nekoliko godina,

Cabo je među Amerikancima premašio nekadašnju popularnost Akapulka, najviše zbog toga što je postao vrlo atraktivan za mlade.

Amsterdam, Holandija

Amsterdam je grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrednim eksponatima u nekoj zanimljivoj istorijskoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svetu.

Krstarenje kanalima grada omogućava da posmatrate nagnute kuće iz 16. veka i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dela grada sa druge strane reke .

Saznajte kako izgleda ploviti po „Veneciji Severa“. Amsterdamci vole da kažu kako „Niste ni bili u Amsterdamu ukoliko niste išli na krstarenje kanalima“.

Sidnej i Bondi Beach, Australija

Jedna od najpopularnijih zemalja za studente je Australija. Studenti ovde mogu raditi u hotelima ili biti turistički vodiči, ali i na drugim sezonskim poslovima, a sve u zamenu za sobu sa krevetom gde mogu prespavati. Ukoliko ste u radnom odnosu, možete doživeti ovaj izuzetan grad kroz drugačiju prizmu.

Zabava noću je fantastična, na plažama talasi vam omogućuju da naučite da
surfujete i steknete nova iskustva.

Ovo je samo nekoliko destinacija koje vam predlažemo da obiđete…..

Pratite nas na blogu jer biće još interesantnih stvari i predloga za destinacije koje bi trebalo posetiti!

Doc. dr Aleksandra Brakus