office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Da li posao i studije mogu zajedno?

S obzirom na to da se u savremenom društvu javlja potreba za konstantnim dodatnim usavršavanjem i dokvalifikovanjem, sve je veći broj starijih studenata koji se odlučuje da započnu ili nastave obrazovanje nakon zaposlenja. Visoko obrazovanje omogućava napredovanje u poslu kojim se bave ili im daje mogućnost da se prekvalifikuju za unosnije i atraktivnije poslove.

Odgovor na pitanje da li posao i studije mogu zajedno najviše zavisi od samog pojedinca i izbora fakulteta. Postoje fakulteti koji nude fleksibilniji pristup studiranju, kako zaposleni studenti ne bi zanemarili svoje poslovne obaveze. MBS je jedan od njih.

MBS nudi prilagođeni studijski program koji je namenjen svima koji žele da započnu ili nastave studije koje bi mogli uskladiti sa poslom koji obavljaju.

Termini nastave i konsultacija su prilagođeni

Jedno od osnovnih pitanja jeste kako omogućiti zaposlenim studentima, koji vreme učenja moraju da prilagode poslovnim obavezama,  lakše savladavanje gradiva. MBS nastoji da prevaziđe ovaj problem održavanjem predavanja i vežbi u popodnevnim terminima. Profesori su uvek dostupni za pomoć i konsultacije, što omogućava studentima da usklade obaveze na fakultetu i na poslu.

Online nastava

U slučaju odsustva sa nastave, studenti mogu da pronađu sve nastavne materijale online. Takođe, dostupna su i video predavanja koja će ti približiti gradivo na adekvatan način. Sam određuj vreme i dinamiku učenja i prati predavanja kada tebi najviše odgovara. Svi materijali za učenje su besplatni, što je značajan trošak koga su naši studenti oslobođeni.

Besplatni kursevi

Studenti MBS-a mogu da pohađaju dodatne obrazovne programe, besplatno ili uz minimalnu naknadu. Stručni seminari, kursevi i radionice koje fakultet organizuje će ti omugućiti da stekneš prednost na sopstvenom radnom mestu ili tržištu rada. Obrazovni programi iz oblasti finansija, IT-ja, marketinga, menadžmenta, bezbednosti, preduzetništva i stranih jezika će te osposobiti za rad na bolje plaćenim i prestižnijim poslovima.

Diploma priznata i u inostranstvu

MBS je akreditovan za dva studijska programa – osnovne akademske studije Menadžment u savremenom biznisu i master akademske studije Menadžment u uslužnom biznisu. Diploma koju stekneš priznata je i u našoj zemlji i u inostranstvu, jer su naši programi usaglašeni sa svetskim standardima. To znači da će znanje koje usvojiš tokom studiranja biti prihvaćeno svuda u svetu i imaćeš mogućnost da svoju karijeru razvijaš gde god poželiš.

Lokacija u samom centru grada

Ukoliko si zaposlen i tokom dana imaš puno poslovnih obaveza, važno je da ne gubiš puno vremena u putu. MBS se nalazi u samom centru grada, na adresi Terazije 27. Iz bilo kog dela grada stižeš lako i brzo do nas. Takođe, okruženi smo bogatim i zanimljivim sadržajem, pa ćeš vreme pre i posle predavanja moći da iskoristiš kvalitetno.

Ako se i dalje pitaš da li studije i posao mogu zajedno, reći ćemo ti da su mnogi naši studenti dokaz da je moguće uskladiti poslovne obaveze i studiranje na MBS-u. Nastojali smo da ti damo odgovore na moguće nedoumice i olakšamo donošenje tako važne odluke kao što je izbor fakulteta. Za sva dodatna pitanja možeš nas kontaktirati putem telefona 063/353-366 ili mejla office@mbs.edu.rs.

Upiši studije po meri za karijeru po želji!

Autor: M.A. Bojana Petrović, nastavnik engleskog jezika u Visokoj školi modernog biznisa