office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Besplatni programi za gledanje filmova

Jedna od najbitnijih osobina koju programi za gledanje filmova moraju imati je podrška za prikaz podnaslova (titlova), odnosno prevoda ukoliko gledamo neki strani film. Većina programa koje možete pronaći na internetu u mogućnosti su da prikažu sve vrste video zapisa (pomoću integrisanih kodeka), a najčešće se razlikuju po dizajnu. Neki korisnici više vole jednostavne programe čija se osnovna funkcija fokusira na reprodukciju filmova, drugi više favorizuju one sa velikim brojem mogućnosti, od samog podešavanja boje titlova pa sve do raznih sitnica koje prosečnom korisniku nikada neće zatrebati.

1. GOM PLAYERODLIČAN PLAYER SA JEDNOSTAVNIM I PREGLEDNIM INTERFEJSOM

Gom Player je besplatni multimedijalni player koji podržava gotovo sve audio i video formate. Oslanja se na inovativni kodek program koji ne zahteva od korisnika dodatno preuzimanje i instaliranje datoteka. Gom Player je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje. Gom Player ne troši puno resursa računara i većinu video i audio formata pokreće bez problema. Aplikacija podržava veliki broj formata, uključujući AVI, MPEG, DAT, WMV, ASF i ASX, kao i formate za titlove: SMI, SRT, RT i SUB.

2. VLC MEDIA PLAYERPODRŽAVA VELIKI BROJ AUDIO I VIDEO FORMATA

VLC Media Player je multimedijalni player koji podržava razne audio i video formata (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, OGG, itd.) bez potrebe za dodatnim kodekom, kao i DVD, VCD i razne streaming protokole. VLC Media Player nudi jednostavan interfejs sa standardnim kontrolama reprodukcije i većina funkcija je dostupna klikom na desni taster miša.

3. BS PLAYERSVESTRAN MULTIMEDIJALNI PLAYER

BS.Player je svestran multimedijalni player za video, muziku, tv streamove, teletext, radio, podkastove i još mnogo toga. BS.Player je jedan od najpopularnijih multimedijalnih playera. Pravi je multitalenat. Program podržava veliki broj kodeka, a ukoliko neki nije instaliran na vašem računaru, BS.Player će preuzeti i taj zadatak. Program odrađuje posao koji je potreban na vrlo efikasan način, a pri tome ne troši mnogo resursa sistema. BS.Player vam pruža nesmetanu reprodukciju svih popularnih audio i video formata. Praktična je funkcija automatskog traženja titlova za filmove. Ako imate film kome nedostaju titlovi, BS Player automatski pronalazi odgovarajuće titlove za film koji gledate.

4. KMPLAYERVIDEO PLAYER SA PREGLEDNIM INTERFEJSOM

KMPlayer je odličan multimedijalni player koji podržava veliki broj audio i video formata. Program poseduje minimalistički i pregledni interfejs, koji se može izmeniti velikim brojem skinova.

5. POTPLAYERPODRŽAVA TV KANALE, TITLOVE I SKINOVE

PotPlayer je sveobuhvatan audio i video player koji podržava televizijske kanale, titlove i skinove. Program obiluje raznim mogućnostima, što korisnicima daje kontrolu nad funkcijama. Možete podesiti brzinu videa, zvuka, menjati kontrast i jačinu osvetljenosti. Takođe, možete izmeniti korisnički interfejs pomoću skinova i prilagoditi izgled po sopstvenoj želji. PotPlayer podržava svaki mogući video format kao što je AVI, WMV, ASF, MPEG, M2V, MTS, DPG, WebM, AMV ili DivX. Pored toga, podržava i brojne audio formate, kao što su: WAV, WMA, MP3, OGG, M4A, AAC, RA, FLAC, MOD i druge.