office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

dr Hadžib Salkić

vanredni profesor

Uža naučna oblast: Menadžment i marketing
Konsultacije: po dogovoru mejlom
E-mail: hadzib.salkic@mbs.edu.rs

O profesoru

Prof. dr Hadžib Salkić rođen je 1970. godine u Gračanici, lepom gradiću na obroncima Majevice u BiH.

Tu je završio osnovnu i srednju Mašinsko-tehničku školu. Osnovne studije  – Informatika i tehnički odgoj završio je 2000. godine na Univerzitetu u Tuzli.  Magistrirao je 2010. godine, a doktorirao 2014. na Panevropskom univerzitetu u Banja Luci.

Izabran je u docenta 2014. godine na Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu, a za vanrednog profesora izabran je 2019. na Sveučilištu (Univerzitetu) Vitez, u BiH, u naučnoj oblasti – Informacione tehnologije.

Objavio je preko 50 naučno-stručnih radova iz oblasti informacionih tehnologija. On je glavni i odgovorni urednik naučno-stručnog časopisa „International Journal of Information and Communication Technologies Faculty of Information Technology, University of Vitez and Tambov State University“. Glavni i odgovorni urednik je i naučno-stručnog i informativnog časopisa EDUK@TOR; U/S Vitez. Glavni je koordinator naučno-stručne konferencija „Zaštita i kontrola djece na internetu“, „ Cyber kriminal i forenzika“ i „Primjena IT u obrazovanju“; FIT, S/U Vitez.

Osnivač je Start IT centra „Fakultet informacijskih tehnologija“ na Sveučilištu (Univerzitetu) „Vitez“.

Dobitnik je niza priznanja za svoj humanitarni rad a najznačajnija je „Zlatna plaketa humanosti“ 2005. godine (Sarajevo, Liga humanista „Pomozite BiH“). Za svoj stručni rad, između ostalih, dobio je nagradu „Zlatni točak tehnike“ 2005. godine (Narodna tehnika BiH).

Prof. dr Hadžib Salkić je vlasnik firme „IT Solutions“ u Travniku i predsednik Asocijacija za IT (@zIT).

Profesor Salkić je veliki deo života posvetio nauci i obrazovanju. Sada nastoji da preostali deo vremena posvećuje obrazovanju studenata, kako na Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu, tako i u svojoj matičnoj zemlji Bosni i Hercegovini.

Oženjen je i ima četvoro dece.

<< Nastavni kadar