M.A. Bojana Petrović

nastavnik engleskog jezika

Uža oblast: Društvene i pravne nauke
Konsultacije: ponedeljkom od 13:00 do 15:00 časova i
    utorkom od 12:00 do 13:00 časova
E-mail: bojana.petrovic@mbs.edu.rs

M.A. Bojana Petrović je rođena 11.09.1991. godine u Brčkom. Završila je osnovne akademske studije 2014. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Engleski jezik, književnost i kultura, a 2015. godine master akademske studije. Stekla je predavačko iskustvo radeći u školi stranih jezika „Đuro Salaj“. Prevodilačku praksu je obavljala u Vazduhoplovnom savezu Srbije i Centru za likovno obrazovanje – Šumatovačka. Radila je i u firmama Sitel i Hyperoptic. Od 2017. godine radi kao nastavnik engleskog jezika u Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu. Kao oblasti od posebnog interesovanja ističe savremenu anglofonu književnost i metodiku nastave engleskog jezika.

Trudi se da studentima prenese svoja znanja, veštine i iskustva na najbolji mogući način primenjujući savremene metode za učenje engleskog jezika. Smatra da je zadatak profesora da pobudi znatiželju studenata, osluškuje njihove mogućnosti i potrebe, te podstiče kreativnost i kritičko mišljenje. Profesura je izazovno zanimanje, ali i privilegija. Profesor nije samo osoba koja pruža studentima pomoć u sticanju znanja, već utiče na studente svojom ličnošću i oblikuje mlade generacije.

Uživa u gledanju filmova, čitanju knjiga i putovanjima. Ta želja da upoznajemo drugo i drugačije obogaćuju dušu i um. Smatra da su jezik i kultura dve strane istog novčića. Kroz učenje stranog jezika mi upoznajemo drugu kulturu, gradimo razumevanje prema ljudima i oplemenjujemo svoj život. Nastoji da ljubavlju prema engleskom jeziku “zarazi” i svoje studente, ne samo kako bi uživali u učenju nego i da bi postali uspešni ljudi kojima će poznavanje stranog jezika pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva.

<< Nastavni kadar