office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Uspešno održan online kviz „Modern Business Challenge“

U petak, 29. januara, sa početkom u 12:00 časova, održan je prvi deo godišnjeg kviza “Modern Business Challenge.“ U kvalifikacionom takmičenju koje je već postalo tradicija MBS-a učestvovale su četiri škole: Ekonomsko-trgovinska škola iz Stare Pazove, Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, IV Beogradska gimnazija i Srednja ekonomska škola iz Rume sa dva tima (učenici sa pravnog i učenici sa ekonomskog smera).  

U sklopu takmičenja, učenici su pokazali svoje znanje iz oblasti opšte kulture, brend menadžmenta, ekonomije, biznisa, i opšteg marketinga. Igre su bile zabavnog karaktera i obuhvatale i takmičenje u poznavanju različitih industrija, poput filmske, muzičke i sportske. Povezivanjem pojmova, prepoznavanjem fotografija i dopunjavanjem rečenica, učesnici su pokazali ne samo znanje, već i visprenost, brzinu i snalažljivost.

Ono što je činilo ovo takmičenje drugačijim od prethodnih je sam inovativan format: MBS se kako u nastavi, tako i u zabavi brzo i efikasno prilagodio pandemiji, te je kviz odigran online. Uz odličnu organizaciju nastavnog kadra i IT sektora MBS-a, pa tako i samih učenika i njihovih škola, kviz je odigran sa sigurne distance, poštujući sve propisane zdravstvene mere, a pritom ne gubeći ništa na dinamici i zabavi.

Kviz je organizovan putem Microsoft Teams platforme, uz prenos uživo (livestream). Polufinale i finale kviza  možete gledati putem iste platforme 12. februara od 12:00 časova, a link za pristup će biti objavljen pre samog takmičenja.