office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Uspešni studenti: Milica Petrović

Znanjem u svet

Milica Petrović, jedna od najuspešnijih studenata u svojoj generaciji, na  Visokoj školi modernog biznisa MBS, nakon odbranjenog završnog rada rešila je da okuša sreću u dalekoj Kini:

– Odluku da dođem u Kinu da radim sam donela savim spontano i slučajno. Od drugarice sam čula za sertifikaciju za nastavnika Engleskog jezika koju obavlja jedan Kanadski koledž. Kako sam ispunjavala sve uslove za konkurs (jedan od njih je i diploma fakulteta) odlučila sam da pokušam i uspela. Trenutno sam u gradu Quzhou koji je Konfučijev rodni grad i koji je udaljen oko 300km od Šangaja.

Koliko Vam znanje sa fakulteta pomaže na novom radnom mestu?

Na MBS-u sam završila prvu godinu master studija – smer Menadžment u uslužnom biznisu. Moj posao ovde je predavanje Engleskog jezika u privatnom Centru za učenje stranih jezika. Takođe obavljam i marketinške aktivnosti za njih za šta je moje znanje stečeno iz oblasti marketinga na fakultetu od krucijalne važnosti. Znanje stečeno iz oblasti Liderstva, koje je bilo i tema mog završnog rada, mi pomaže da uspešno ovladam svakom situacijom – kako na poslu, tako i u životu.

Kako izgleda život u Kini u odnosu na Srbiju?

-Život u Kini se znatno razlikuje nego u Srbiji. Moram priznati da sam doživela blagi kulturološki šok na početku, ali je sve to normalno. Jezička barijera se takođe može svrstati u jednu od bitnijih razlika, jer ovde vrlo mali procenat ljudi govori Engleski a i bilo koji drugi jezik. Mada, ja sam istraživačkog duha i uživam u svemu tome. Dok sam ovde planiram dosta da putujem, da naučim nešto više o njihovoj kulturi i bar osnovne stvari što se jezika tiče.

Razmišljate li o masteru?

– Nastaviću svoje školovanje na MBS-u čim se vratim iz Kine, jer mi je znanje koje sam do sada stekla na fakultetu pomoglo u ostvarenju ciljeva. Kvalitet nastave i nastavni kadar su zaista izvanredni.

Svako ko želi da postane stručnjak u sektoru usluga, a i na mnogim drugim poljima, i da sebi obezbedi sigurno zaposlenje u budućnosti trebao bi da upiše naš fakultet. Znanje koje će steći je neprocenjivo i sigurno će im omogućiti napredak u karijeri i životu.