office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Studentska poseta hotelu Savamala

U okviru nastave na predmetu Preduzetnička ekonomija, studenti prve godine su u utorak (02.04.) posetili hotel Savamala u Beogradu.

Studente je direktor Hotela, g-din Vladimir Rakićević, upoznao sa poslovanjem kompanije Eurojet i hotela Savamala, koji je članica Eurojet grupe. Oni su kroz diskusiju saznali o razvojnom putu kompanije Eurojet, sadašnjem poslovanju kao i o budućim planovima. Ono što je najvažnije: studentima MBS-a je omugućeno da obave praksu u nekoj od kompanija Eurojet grupe.

Što se tiče istorijskih činjenica vezanih za zgradu u kojoj se danas nalazi Hotel Savamala, važno je reći da je Zgradu hotela je 1908. godine za Beogradsku izvoznu banku izgradio Milan Kapetanović, poznati srpski arhitekta.

Zgrada u Ulici princa Marka br. 6 je podignuta za potrebe Izvozne banke i služila je kao skladište, dok je glavna zgrada banke bila na Terazijama 5. Karakterišu ga jedinstvena arhitektonska obelježja karakteristična za početak 20 veka u Beogradu.

To je bio novi moderni izraz arhitekture u to vreme, koji se javlja kao rezultat činjenice da se nalazi na raskršću istoka i zapada, severa i juga, a takav geografski položaj doprineo je raznovrsnim uticajima koji se takođe odražavaju u arhitekturi čitavog grada.