office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Studenti i profesori MBS-a sagovornici RTS-a u emisiji „Neformalno obrazovanje“

Potrebe za obrazovanjem savremenog čoveka značajno su se promenile usled uticaja naučnog, tehnološkog , društvenog i ekonomskog razvoja. Ovakve tendencije sve je teže pratiti u formalnom obrazovanju, za koje kažemo da je obrazovanje koje je regulisano pravnim aktima i uslovljeno brojnim principima i standardima. 

Za razliku od formalnog obrazovanja, neformalno obrazovanje nam pruža nove mogućnosti edukacije, koje su prilagođene aktuelnim trendovima na tržištu rada i uopšte u okruženju. Kroz različite forme kurseva, seminara, uspevamo brzo da dođemo do neophodnih  sposobnosti, veština, alata, koji nam omogućavaju da odgovorimo na nove zahteve istraživačkog procesa i posla.

Generalno posmatrano, neformalno obrazovanje možemo klasifikovati na:

  • Obrazovne programe za sticanje različitih veština i sposobnosti i
  • Programe koji se odnose na vaspitanje, odnosno na učenje stavova i sticanje pozitivnih životnih vrednosti.

Ono što je posebno značajno kod neformalnog obrazovanja jeste to da ovaj tip obrazovanja traje čitavog života, i orijentisano je ka širokoj ciljnog grupi ljudi, različitog starosnog doba.

Studenti MBS-a govorili su o pojedinim segmentima neformalnog obrazovanja, koje im je pomoglo da brzo dođu do novih veština i znanja, koje danas uspešno koriste.

Utiske sa snimanja prenosimo sledećim fotografijama.

jovana_cvijeticanin

Jovana Cvijetićanin, student III godine osnovnih akademskih studija MBS-a pričala je o značaju specijalizovanjih kurseva engleskog jezika.

ivana_stojanovic

Ivana Stojanović, student II godine osnovnih akademskih studija pričala je o mogućnostima neformalnog obrazovanja.

ilija_subotic

Ilija Subotić, student III godine osnovnih akademskih studija MBS-a istovremeno studira i matematiku.  Pričao je o značaju veština i znanja, koja obezbeđuju kursevi „Java programiranje“ i „Web dizajn“.

jelena_radivojev

Jelena Radivojev, student III godine osnovnih akademskih studija MBS-a govorila je o neophodnosti sticanja saznanja iz medijske pismenosti.

aleksandra_brakus

Doc. dr Aleksandar Brakus iznela je svoje mišljenje o značaju medijske pismenosti u obrazovanju i vaspitanju omladine.

Leave a Reply