office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Stalno usavršavanje – recept za pobedu

Marko Došen, rukometaš šabačke Metaloplastike i član reprezentacije Srbije, nedavno je upisao i prvu godinu Visoke škole modernog biznisa MBS. Marko se vodi mišlju da ključ uspeha leži u dobroj organizaciji i da na vreme treba početi sa razmišljanjem šta u trenutku kada se sportska karijera završi.

  • Da bismo uspeli na terenu i dobili utakmicu moramo da razmišljamo o svakom potezu, akciji, dodavanju lopti i na kraju rezultatu. Tako je i na fakultetu. Kontinuiran rad i razumevanje profesora uvek ima pozitivan ishod – kaže Došen i nastavlja:
  • Za MBS sam se odlučio zato što škola podržava sportiste i ima sluha za posao kojim se bavim. Zahvaljujući tome sve svoje obaveze mogu da uskladim i izvršavam na vreme. U nekom budućem periodu, kada se završi moja sportska karijera vidim sebe kao uspešnog preduzetnika koji će teoriju naučenu na fakultetu primeniti u praksi.

Igrati Super ligu zaista zahteva dosta truda i odricanja, ali Došen se ne žali:

  • Rukomet je moj poziv. Bio je i ostao moj lični izbor a prelomni trenutak se dogodio kada sam sa 16 godina došao u klub i grad Šabac, grad rukometnih legendi. Moja sportska priča počinje tada i nadograđujem je svakim danom na terenu sa celim timom jer klub ne čini jedan igrač, već ceo tim na čelu sa stručnim štabom. Ista priča je i sa studiranjem. Uspeh se meri radom i profesora i studenata – završava Došen.