office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Promovisana knjiga „Menadžment i marketing usluga” u Bijeljini

 

U gradskoj biblioteci ”Filip Višnjić” u Bijeljini, 30. maja 2018. promovisana je knjiga „Menadžment i marketing usluga”, prof. dr Čedomira Ljubojevića i doc. dr Aleksandra Dejanovića. Pred mnogobrojnim posetiocima, profesorima univerziteta, studentima i privrednicima iz Bijeljine, Tuzle, Brčkog i Zvornika, o knjizi su nadahnuto govorili prof. dr Goran Dašić, prof. dr Biljana Ratković-Njegovan, kao i sami autori.

Knjiga je namenjena prvenstveno studentima, koji u okviru studijskih programa izučavaju ovu tematiku. Pored toga, gradivo će poslužiti i stručnim licima, pre svega menadžerima u praktičnom radu. U današnjem društvu često imamo priliku i primere uspešnih očeva, vlasnika firmi, koji nemaju toliko uspešne naslednike. Danas je digitalno doba i nove tehnologije su važne za funkcionisanje preduzeća i ustanova. Uspešni menadžeri moraju redovno da se edukuju i da stiču nova znanja i usvajaju nove tehnologije. Dakle, menadžeri trebaju da prate trendove u svim oblastima koji su neophodni za uspešno poslovanje.

Pred kraj programa, o izdavačkoj delatnosti govorio je član izdavačkog saveta Visoke škole modernog biznisa, prof. dr Dragan Vučinić, koji se ukratko osvrnuo na dosadašnja izdanja i izneo planove za budući rad.

Gost promocije bio je glavni urednik „Ošišanog ježa”, poznati srpski satiričar, Radivoje Bojičić, čija se knjiga „U duhu dobrih poslovnih običaja” nedavno pojavila u izdanju Visoke škole modernog biznisa.

Na kraju se prof. dr Čedomir Ljubojević zahvalio direktoru biblioteke Jovici Cvjetkoviću na srdačnom prijemu i tom prilikom uručio komplete najčitanijih knjiga, izdavačkih preduzeća „Laguna”, i „Arhipelag”, kao i sabrana dela Matije Bećkovića.