office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Projekat brendiranje gradova – Zavidovići, Bosna i Hercegovina

U bosanskohercegovačkoj Opštini Zavidovići, koja pripada Zeničko-dobojskom kantonu, direktor Centra za razvoj projekata Visoke škole modernog biznisa, doc. dr Aleksandar Dejanović, u prisustvu predstavnika Opštine i medija , predstavio je projekat brendiranje gradova.

Osnovni cilj projekta „Brendiranje gradova“ je unapređenje stanja u lokalnim sredinama i prilagođen je specifičnim uslovima u kojima se odvija njegova implementacija.

Sam projekat se sastoji iz nekoliko modula. Prvi modul je formiranje projektnog tima i obuka njegovih članova, zatim sledi utvrđivanje cilja projekta, istraživanje u lokalnoj zajednici na uzorku stanovnika, privrednika i posetilaca, i na kraju izrada brend strategije i njena implementacija.

Opština Zavidovići bi bila prva lokalna zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine koja bi sprovela projekat „Brendiranje gradova“, na šta smo u Visokoj školi veoma ponosni.

Prilogo ovoj prezentaciji i srdačnom razgovoru sa predstavnicima OpštineZavidovići, između ostalih, snimila je i BH televizija i emitovalau svom regionalnom dnevniku 28.12.2018.