office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Projekat „Brendiranje gradova“ predstavljen i u Skoplju

Nedavno je u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, profesor Visoke škole modernog biznisa i direktor Centra za razvoj projekata ove ustanove, dr Aleksandar Dejanović, čelnicima Opštine Centar predstavio projekat „Brendiranje gradova.

Gradonačelnik ove Opštine, Saša Bogdanović, je veoma pažljivo pratio prezentaciju projekta „Brendiranje gradova i opština“.

On je, između ostalog, istakao: “Na području opštine Centar u Skoplju nalazi se Skupština i Vlada Republike Severne Makedonije, većina državnih agencija, Skupština grada, rektorat Univerziteta „Ćirilo i Metodije“ i mnoge druge kulturne i istorijske znamenitosti koje želimo da na nov način brendiramo”.

Očigledno je da su dobri rezultati u implementaciji ovog projekta u gradu Vranju privukli pažnju i čelnika Opštine Centar, koja ima izuzetne brend potencijale. U narednom periodu može se očekivati da se nastave razgovori o budućoj saradnji, odnosno o početku realizacije ovog projekta.

Ponosni smo na činjenicu da su posle gradova u Bosni I Hercegovini, i gradovi iz nama susedne Severne Makedonije zainteresovani za projekat koji je razvijen u Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda.

Potpuno je jasno da ovaj projekat, sem toga što doprinosi razvoju samih gradova, doprinosi i boljoj međunarodnoj saradnji i razvoju dobrosusedskih odnosa.