office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Potpisan ugovor o brendiranju opštine Šamac

Načelnik opštine Šamac, gospodin Đorđe Milićević, i direktor Visoke škole modernog bizniza iz Beograda, prof. dr Čedomir Ljubojević, potpisali su ugovor o brendiranju ove lokalne samouprave u Republici Srpskoj. Na ovaj način opština Šamac želi da poveća svoju prepoznatljivost i atraktivnost, odnosno da postane vidljivija na turističkoj i investicionoj mapi ovog regiona.

Prof. dr Čedomir Ljubojević je nakon potpisivanja ovog ugovora istakao da se radi o dugoročnom projektu, da se rezultati ne mogu očekivati preko noći, ali da je doslednim i osmišljenim brend aktivnostima moguće postepeno menjati sliku o opštini. On je naglasio da se mora stvarati i unapređivati preduzetnička kultura i poslovni ambijent koji će biti atraktivni za investitore.

Prof. dr Aleksandar Dejanović, sa Visoke škole modernog biznisa, najavio je da će uskoro u Šamcu biti realizovano istraživanje čiji rezultati treba da posluže kao osnov za izradu brend strategije. Takođe, svi učesnici ovog sastanka su se složili da bi u narednom periodu trebalo organizovati regionalni poslovni forum, odnosno biznis konferenciju na kojoj će poslovnim ljudima biti prezentovane ponude i mogućnosti za investiranje u ovaj region.

Video prilog o projektu brendiranja, preuzeto sa kanala BN televizije