office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Održano predavanje na temu: „Obrazovanje u digitalnoj eri – izazovi, šanse i rizici“

Visoka škola modernog biznisa je 01.03.2019. godine obeležila početak drugog semestra, svečano, uvodnim gostujućim predavanjem eminentnog profesora Tehničkog Univerziteta u Beču, prof. dr Branka Katalinića na temu: „Obrazovanje u digitalnoj eri – izazovi, šanse i rizici“.

Studenti, profesori, prijatelji i gosti MBS fakulteta su sa pažnjom pratili izlaganje gostujućeg profesora. U predavanju su istaknuti trendovi u razvoju savremenog društva, obrazovanju stručnjaka, ali i problemi sa kojima se čovečanstvo suočava. Na interesantan način publika je dobila nove poglede na sopstveno okruženje, kao i želju da da doprinos poboljšanju kvaliteta života i funkcionisanja čitavog društva.

U prijatnoj atmosferi, druženje svih prisutnih nastavljeno je u prostorijama MBS fakulteta, gde su se uz osveženje razmenjivali stavovi i ideje, potaknuti upravo održanim predavanjem i vizijom obrazovanja u budućnosti, koje mora da pripadne čovečanstvu i humanom odnosu prema ljudima i životnoj sredini. Kako se moglo čuti, tehnologija jeste važna i predstavlja ogledalo razvoja društvenog uređenja jedne civilizacije, ali ona mora da ostane koristan alat, u rukama vrsnih stručnjaka koji će gospodareći tehnologijom omogućiti boljitak svima.

Svima se zahvaljujemo na prisustvu i želimo da se ovakvi događaji nastave u organizaciji Visoke škole modernog biznisa, a studentima MBS-a želimo uspešan nastavak školske godine, i odvažnost na putu ka liderskim pozicijama u karijeri!