office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Održano polufinale i finale kviza „Modern Business Challenge“

U petak, 12. februara 2021. godine, održalo se godišnje takmičenje “Modern Business Challenge”. Posle uspešnog kvalifikacionog kviza (29.01.), online druženje se nastavilo sa četiri škole, i uspešno je održano polufinale, a zatim i finale takmičenja. 

“Modern Business Challene” je kviz koji je testirao znanje srednjoškolaca u domenu opšteg obrazovanja, marketinga, brendinga i biznisa kroz kreativne igre: prepoznavanje iseckanih reklama, igre asocijacija, prepoznavanje poznatih izumitelja kako i slogana svetskih brendova – uz mnogobrojne druge zanimljive izazove!

U finalu su učestvovale IV Beogradska Gimnazija, Ekonomsko-trgovinska škola “Vuk Karadžić” iz Stare Pazove, Gimnazija “Branko Radičević” iz Stare Pazove, i Srednja stručna škola “Branko Radičević” iz Rume (pravnici).  Za finale su se plasirali Srednja stručna škola “Branko Radičević” iz Rume i  Gimnazija “Branko Radičević” iz Stare Pazove.

MBS je sve učesnike nagradio MBS paketićem, a visokoplasirani timovi dobili su vredne nagrade:  na trećem mestu, tim Ekonomsko-trgovinske škole “Vuk Karadžić” iz Stare Pazove dobio je slušalice za smartphone, na drugom mestu tim Srednje stručne škole “Branko Radičević” iz Rume (pravnici) osvojio je bluetooth bežične slušalice prilagođene svim uređajima, a prvo mesto odneo je tim Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove  i osvojili su bluetooth zvučnike. Ovom prilikom još jednom čestitamo pobednicima!

Kviz na kome srednjoškolci imaju priliku da pokažu svoje znanje, dovitljivost i kreativno razmišljanje postalo je godišnja tradicija MBS-a. Nažalost, usled pandemije covid19, događaj koji se inače odigrava u prostorijama fakulteta i animara kako takmičare, tako i veliku publiku, morao se održati online. Uprkos ovom ograničenju, kviz je održan uspešno, obeležen dinamikom i dobrim raspoloženjem po kome je događaj poznat. Visoka škola modernog biznisa je brzo i efikasno reagovala na pandemiju, nastavljajući svoj rad sa studentima i saradnicima online. Poštujući sve zdravstvene mere i mere predostrožnosti i prateći uspeh online nastave, kviz se održao putem Microsoft Teams platforme.

MBS se ovom prilikom zahvaljuje nastavnicima i đacima svih škola koje su učestvovale u “Modern Business Challenge” takmičenju. Svojim entuzijazmom pokazali su da je moguće zabaviti se i održati uspešne događaje čak i u neobičnim uslovima kao što je pandemija. Pobednicima još jednom čestitamo, i radujemo se druženju i sledeće godine!