office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Održan tradicionalni MBS-ov kviz za maturante

MBS svake godine održava Modern Business Challenge – kviz za maturante. Kviz testira znanje srednjoškolaca u oblastima opšte kulture, marketinga i menadžmenta. Učesnici se susreću sa različitim izazovima kao što je povezivanje poznatih naučnika sa njihovim izumima, prepoznavanje gradova na osnovu fotografija, prepoznavanje poznatih slogana i reklama, igra asocijacija, i još mnogo toga.

Ove godine, na takmičenju je učestvovalo osam škola: Gimnazija „Branko Radičević“ (Stara Pazova), Ekonomska škola „Vuk Karadžić“ (Stara Pazova), Srednja stručna škola „Branko Radičević“ sa dva tima – ekonomisti i pravnici (Ruma), IV Beogradska gimnazija, Srednja turistička škola (Beograd), Tehnička škola (Stara Pazova) i PTT škola iz Beograda.

Kvalifikaciono takmičenje se održalo 4. februara, a četiri pobedničke ekipe su zatim odigrale napetu igru u petak 11. februara, boreći se za pobedu.

Prvo mesto je odnela škola „Vuk Karadžić“ iz Stare Pazove, dok su drugo i treće mesto osvojili IV Beogradska gimnazija i PTT škola iz Beograda.

Pobednike čekaju vredne nagrade iz oblasti tehnologije koje će im biti svečano uručene.

Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima na pokazanom znanju, entuzijazmu, i prevashodno pozitivnoj energiji koju su doneli i od ovog događaja napravili jedno izuzetno iskustvo za sve uključene!

Svi stadijumi kviza bili su održani putem MS Teams platforme i sve predložene Covid19 zaštitne mere su ispoštovane.

Epizode kviza možete pogledati u nastavku, kao i galeriju pojedinih fotografija iz polufinala i finala kviza.

Prvo kolo:

Polufinale i finale:

Mini galerija sa polufinala i finala kviza