office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Održan četvrti MBS Alumni skup

I ove godine je prestižna Alumni proslava Visoke škole modernog biznisa, oduševila sve prisutne i uspela da podigne nivo za lestvicu više.

U subotu, 9. aprila 2016. godine, održana je proslava Alumni kluba Visoke škole modernog biznisa, na kojoj je učestvovalo preko 150 uticajnih ljudi iz sveta biznisa. Svečanu akademiju je na MBS-u otvorio direktor škole, Prof. dr Čedomir Ljubojević, govorom o misiji, ciljevima i budućnosti naše obrazovne ustanove. Zatim se prisutnim članovim obratila Anita Dobre, predsednik Alumni kluba i generalni menadžer za Evropu (Pacific International Group). ,,Kada sam se upisivala na Master studije Visoke škole modernog biznisa, vodila sam se mišlju da mi je potrebno okruženje i znanje koje će kod mene podstaknuti kreativnost i pomoći mi da ostvarim ambicije koje sam odavno gajila prema radu u privredi. Znanja koja sam stekla upravo studirajući na MBS-u pomažu mi da uspešno obavljam odgovorne poslove generalnog menadžera u Multinacionalnoj kompaniji Pacific International Construction Group”, istakla je Dobreova. Takođe je naglasila da sa ponosom može reći, da naši svršeni studenti danas uspešno obavljaju rukovodeće poslove u međunarodnim i domaćim kompanijama. U nastavku smo imali čast da čujemo i člana upravnog odbora Alumni kluba, poslanika Skupštine grada Beča, Nemanju Damnjanovića, Prof. dr Aleksandara Dejanovića i mr Milana Mihajlovića, koji je između ostalog i vodio čitav program.

Proslava svečane akademije se nastavila u predivnom ambijentu hotela Moskva, gde smo se izvanredno zabavili sa dragim prijateljima našeg fakulteta. Prijatnu atomosferu je upotpunio džez bend i umetnički monolog glumca ¬Nebojše Milovanovića. Uživali smo i u obraćanju istaknutog člana Alumni kluba i direktora G4S-a Gradimira Markovića. Prof. dr Goran Đoković, kao jedan od organizatora skupa, je istakao da se važnost ovakovog dešavanja ogleda u doživotnoj sprezi diplomaca sa Visokom školom modernog biznisa i obostranoj komunikaciji koja ne sme biti prekinuta. ,,Povezanost diplomaca – Alumnista sa svojim MBS fakultetom daje dodatni motiv sadašnjim studentima da vredno uče i rade jer će im kroz mogućnost obavljanja prakse u kompanijama koje vode njihove bivše kolege biti omogućeno da se dobro i kvalitetno zaposle odmah nakon završetka studija. Ovakvi skupovi treba da postanu tradicija zbog svog ogromnog potencijala! Koristim priliku da se ovim putem zahvalim mladim kolegama studentima koji su pomogli i vredno radili na realizaciji proslave Alumni kluba Visoke škole modernog biznisa”, izjavio je Prof. dr Goran Đoković.

Zahvalni smo svim našim gostima na ukazanom poverenju i izdvojenom vremenu. Nadamo se da ćemo i sledeće godine na isti način obeležiti peti Alumni skup i ponovo opravdati reputaciju koju imamo.

Leave a Reply