office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Obrazovanje kao način života

 

Kristian Šulc je novo pojačanje Vatrepolo kluba „Crvena Zvezda“ i MBS fakulteta. Bivši kapiten juniorske reprezentacije Srbije je rešio da posle završetka gimnazije nastavi sa obrazovanjem, bez obzira na to što će sa klubom nastupati u tri takmičenja:

– Vaterpolom se bavim jedanaest godina. Treniram dva puta dnevno po nekoliko sati. Treninzi iziskuju dosta vremena i odricanja, ali pošto radim ono što volim ne predstavlja mi problem ni ustajanje, ni putovanja. Pored treninga dosta putujemo zbog utakmica, i uvek mi manjka vremena.
Međutim, s obzirom na to daje jako važno raditi na sebi i učiti, trudim se da sve postignem uprkos nedostatku slobodnog vremena.  Nije mi strano učenje i ponavljanje u autobusima i hotelima. Uostalom, mnoge moje kolege su uspešno završili fakultete pa imam na koga da se ugledam.

Pošto znamo da je karijera vrhunskog sportiste relativno kratka, šta planirate posle njenog završetka?

– Kroz celo svoje školovanje u srednjoj školi sam se bavio sportom, ali sam se uvek trudio da  završim  i sve obaveze u školi. Po završetku gimnazije i dolaskom u Beograd  u Vaterpolo klub „Crvena Zvezda“, raspitivao sam se o fakultetima. Preporuke za MBS sam dobio od vaterpolista Veljka Tankosića i Ćuk Miloša. U sportu sam naučio da treba uvek da dam svoj maksimum, i da je organizacija izuzetno bitna. Zato želim da steknem dovoljno znanja na fakultetu, kako bih po završetku svoje sportske karijere mogao da se posvetim nekom privatnom biznisu. Nauka napreduje iz dana u dan i važno je biti u toku sa savremenim trendovima poslovanja.

 

 

Koliko se menadžment uklapa u to?

– Pošto je karijera svakog sportiste dosta neizvesna i kratka, moramo da mislimo i na period života nakon njenog okončanja. Izabrao sam menadžment pošto mislim da ću na Visokoj školi modernog biznisa steći dovoljno znanja koje će mi koristiti u budućnosti. Trud, rad i učenje mogu da donesu samo dobro u životu i karijeri. Čak i ako ostajete u sportu posle igračke karijere dobro je usavršavati se, obrazovati i širiti svoje vidike i znanja. Verujem da će mi stečeno znanje doneti velike olakšice u daljem radu, kao i u izboru zanimanja posle završetka karijere.