office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Medalje, pa master!

Posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, zlatne na Univerzijadi, potpisivanja ugovora sa dubrovačkim „Jugom“, četvorostrukim prvakom Evrope, vaterpolo reprezentativac Srbije Viktor Rašović ostvario je još jedan uspeh, ovog puta na ličnom planu upisavši master studije na Visokoj školi modernog biznisa MBS

Koliko Vam je bio naporan put od početnika do profesionalca i reprezentativca?

-Kao i svaka moja medalja, i ta priča ima dve strane, a od mene zavisi koju stranu ću gledati. Sport mi je u životu omogućio da proputujem pola sveta, i otvorio vrata u mnogim sferama života, ali isto tako je zahtevao dosta odricanja, žrtve i suza. Ne volim da se žalim, radim ono što volim i u čemu sam dobar, i to je najveća sreća. Pravi sportisti su uvek spremni na raizik.

Prvi ste Srbin u dubrovačkom „Jugu“?

  • To da li sam prvi ili peti nije previše bitno. Ja sam sportista i moje je da dam maksimum u bazenu i pomognem ostatku ekipe da ispunimo cilj koji je klub postavio na početku sezone.

Pored svih sportskih uspeha, uspešan ste student. Šta mislite, koliko je obrazovanje važno za jednog sportistu?

-Sportisti su dobri onoliko koliko im to telo dozvoljava. Kada telo više ne može da trpi velike napore, a pritom nemaš obrazovanje, u problemu si. Iz tog razloga smatram da je obrazovanje veoma bitno, a koliko je kome to prioritetno, to već zavisi od čoveka. Završio sam osnovno akademsko obrazovanje na fakultetu za sport. Nije sve u novcu, otvaramo mogućnost rada u različitim sferama i zato sam odlučio da upišem master.

Leave a Reply