office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Veruj u sebe i svet je tvoj!

Luka Mikić, rukometaš Partizana je jedan od mladih rukometnih nada koji tačno zna šta hoće u svakom momentu. Planova ima na pretek, a rešio je da tu uvrsti i obrazovanje upisavši MBS:

– Sportska karijera je vremenski ograničena i posle nje sportisti treba da pronađu način da napreduju u svim drugim životnim poljima, a obrazovanje će im na prvom mestu pomoći da budu jednako uspešni na poslovnim poljima kao i u sportskim. Ujutru kada se probudite morate znati šta ćete tog dana uraditi za sebe, zašto ste bolji nego prethodnog inače bez toga je to izgubljen dan.

Koji biste savet dali budućim profesionalnim sportistima?

– Mislim da je rad najbitniji faktor u postizanju velikih uspeha u karijeri, što uključuje disciplinu, posvećenost i odricanje. Za talenat mislim da je faktor koji samo može da pomogne. Naravno, ljubav prema tome što radite se podrazumeva.

Čime biste se bavili da se ne bavite sportom?

– Zbog ljubavi prema poslu kojim se trenutno bavim, mislim da bi to bilo nešto usko vezano za sport, ali nadam se da ću po zavrsetku školovanja na ovom fakultetu pronaći konkretno zanimanje koje će me okupirati a vezano je za sportski menadžment ili organizaciju sportskih događaja u rukometu.

Koja Vam je omiljena knjiga, osim udžbenika sa fakulteta, i moto koji Vas vodi kroz život?

– Omiljena knjiga mi je “Lovac u žitu”. Ljubitelj sam srpske kinematografije i najviše volim film “Balkanski špijun”. Rečenica koja me vodi kroz život je “Ne boj se, samo veruj”. Često je primenjujem.