office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Druga međunarodna naučno-stručna studentska konferencija

Druga međunarodna naučno-stručna studentska konferencija pod nazivom „Ekonomija i informatika u funkciji održivog razvoja i jačanja međunarodne saradnje” održana je  u Hotelu Palace u Beogradu, 11. maja 2017 god.

[one_second][/one_second]

[one_second][/one_second]

Svoje radove izlagali su studenti osnovnih, master i doktorskih studija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Konferenciju je otvorio direktor Visoke škole modernog biznisa iz Beograda, prof. dr Čedomir Ljubojević, koji je pozdravio sve učesnike, a onda je reč dao prof. dr Mirku Smoljiću sa Veleučilišta „Laloslav Ružička” iz Vukovara.

Učesnicima konferencije obratila se i doc. dr Jamila Jaganjac sa Univerziteta Vitez, iz Bosne i Hercegovine, na kojem je prošle godine održana prva međunarodna konferencija SKEI.

Međunarodnu konferenciju SKEI 2017 podržalo je i Udruženje ekonomista i menadžera Balkana sa sedištem u Beogradu.

[one_second][/one_second]

[one_second][/one_second]

Pored akademskog značaja važno je istaći i to da su uspostavljena nova prijateljstva i da je dat veliki doprinos razvoju regionalne saradnje.

Organizatori konferencije,  Univerzitet “Vitez” iz Travnika, Veleučilište “Lavoslav Ružička” iz Vukovara , i Visoka škola modernog biznisa iz Beograda, su obećali

da će naredna konferencija biti još masovnija, i po broju učesnika i po broju zemalja iz kojih učesnici dolaze. Prva sledeća prilika  za to je Treća konferencija, koja će se sledeće godine održati u Vukovaru, a pripreme za nju počinju već danas.

Leave a Reply