office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Dodela nagrada učesnicima „Modern Business Challenge“ kviza

Početkom ove godine održao se godišnji kviz “Modern Business Challenge”. Kviz na kome maturanti imaju priliku da pokažu svoje znanje, dovitljivost i kreativno razmišljanje postalo je tradicija MBS-a.

U kvalifikacionom takmičenju učestvovalo je pet ekipa: učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Stare Pazove, učenici Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, IV Beogradska gimnazija, i dva tima iz Srednje ekonomske škole iz Rume (tim sa pravnog i tim sa ekonomskog smera).

Posle dva dana igara koje su testirale znanje učenika iz oblasti opšte kulture, biznisa, muzike, filma, brendinga i marketinga, pobedu je odnela ekipa Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove.

Usled pandemije covid19, događaj koji se inače odigrava u prostorijama fakulteta i animara kako takmičare, tako i veliku publiku, morao se održati online. Kviz je realizovan korišćenjem platforme Microsoft teams. Poštovanjem svih mera predostrožnosti, timovi, moderatorka, i žiri uspeli su u delo da sprovedu dinamičan kviz pun zanimljivih ali i izazovnih igara kao što su igre asocijacija, prepoznavanje velikih izumitelja iz domaće i strane istorije, odgonetanje skrivene ličnosti, prepoznavanje iseckanih reklama – da nabrojimo samo nekoliko primera.

Obzirom da se kviz odigrao online, u utorak 2. marta 2021. godine, profesori MBS-a koji su učestvovali u stvaranju i sprovođenju kviza posetili su sve škole u Beogradu, Rumi i Staroj Pazovi kako bi lično uručili zaslužene nagrade. MBS je sve učesnike nagradio MBS promotivnim paketićem, a visokoplasirani timovi dobili su vredne nagrade:  na trećem mestu, tim Ekonomsko-trgovinske škole “Vuk Karadžić” iz Stare Pazove dobio je slušalice za smartphone, na drugom mestu tim Srednje stručne škole “Branko Radičević” iz Rume (pravnici) osvojio je bluetooth bežične slušalice prilagođene svim uređajima, a prvo mesto odneo je tim Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove  i osvojio bluetooth zvučnike.

Ovom prilikom još jednom pozdravljamo nastavnike i đake koji su učestvovali u realizaciji ovog događaja. Pozivamo sve vas da nam se sledeće godine pridružite na kvizu – bilo kao takmičari ili gledaoci!