office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Erasmus+ program studentskih razmena

Erasmus program je započet 1987. godine sa ciljem da se poveća mobilnost studenata u okviru Evropske zajednice. Program je dobio naziv prema filozofu, teologu i humanisti Erazmu Roterdamskom koji je smatrao da kontakt sa drugim zemljama donosi nova znanja i iskustvo.

Erasmus program studentskih razmena omogućava studentima da studiraju u drugoj državi u trajanju od 3 do 12 meseci.

Učešće u studentskoj razmeni predstavlja odlično iskustvo za studente zahvaljujući kojem mogu obogatiti svoj CV, osamostaliti se, unaprediti jezičke i komunikacione veštine, steći novo iskustvo i upoznati nove ljude!

Erasmus je 2014. godine prerastao u Erasmus+ kao širi fond Evropske unije jer pored obrazovanja, stipendira i druge oblike razmene kao što su sportski, omladinski, volonterski program i programi doživotnog učenja.

Visokoj školi modernog biznisa odobreno je, od strane Agencije za mobilnost i programe EU, da u saradnji sa Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara učestvuje u projektu mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja  u okviru programa Erasmus+ (KA107).

Na osnovu potpisanog Interinstitucionalnog sporazuma u okviru projekta 2018-1-HR01-KA107-047219, u toku školske 2018/2019 godine, će započeti prvi ciklus razmene studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

Studentima osnovnih i master akademskih studija je omogućeno da deo studijskog programa pohađaju na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Više informacija očekujte uskoro na našem sajtu…