office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Specijalizovani kursevi

Specijalizovani kursevi su namenjeni polaznicima koji žele da steknu znanje i prošire vokabular iz određene oblasti poslovanja. Škola nudi mogućnost pohađanja kursa iz oblasti ugostiteljstva i poslovnog engleskog jezika. Neki od osnovnih razloga za pohađanje ovih kurseva su saradnja sa inostranim firmama, poslovna putovanja i kvalitetnija komunikacija sa klijentima i saradnicima.

Naziv kursaTrajanje kursaFond časova
Poslovni engleski jezik2 meseca16 časova
Engleski za turizam i ugostiteljstvo2 meseca16 časova
Nemački iz oblasti medicine2 meseca16 časova

– Poslovni engleski jezik je namenjen polaznicima kojima je neophodan napredni nivo jezika iz oblasti marketinga, finansija, lojalnosti potrošača, zapošljavanja i komunikacije sa potrošačima, u cilju profesionalnog i poslovnog usavršavanja. Najčešće su to menadžeri u preduzećima kojima je znanje engleskog jezika potrebno kako bi ostvarili što kvalitetniju komunikaciju sa partnerima i budućim klijentima.

 Engleski za turizam i ugostiteljstvo je namenjen onima koji se bave uslužnim delatnostima u okviru turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva. Poznavanje terminologije iz ovih oblasti je preduslov za rad na svim radnim mestima na kojima je komunikacija sa gostima neophodna. Polaznik se u toku kursa obučava tehnikama telefoniranja, obrade zahteva, formalnoj komunikaciji sa klijentima i partnerima na engleskom jeziku kroz niz realnih i konkretnih situacija koje se mogu očekivati na radnom mestu.

– Nemački iz oblasti medicine je namenjen zdravstvenim radnicima kojima je potrebno usavršavanje iz ove oblasti ili onima koji nameravaju da zbog posla otputuju u nemačko govorno područje, gde već godinama postoji manjak medicinskog osoblja. Cilj kursa je da steknete neophodno znanje nemačkog jezika kako biste se pripremili za rad u zdravstvenim ustanovama i usvojili neophodnu terminologiju. Kurs je baziran na simulaciji realnih situacija sa kojima će se polaznici suočavati u bolnicama na nemačkom govornom području.