office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

dr Aleksandra Brakus

vanredni profesor

Uža naučna oblast: Menadžment i marketing
Konsultacije: sredom od 15:00 do 16:30 časova
E-mail: aleksandra.brakus@mbs.edu.rs

O profesoru

Prof. dr Aleksandra Brakus je rođena u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i V beogradsku gimnaziju, prirodno-matematički smer. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer marketing. Upisala je master studije Marketinške komunikacije i odnosi s javnošću na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i odbranila master rad pod nazivom „Novi koncepti marketinških komunikacija na tržištu Srbije“.

Po završetku master studija upisuje trogodišnje doktorske studije Menadžment kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Strateško pozicioniranje pozorišta na tržištu kulturnih usluga Srbije“ je odbranila 2014. godine. Učestvovala je na međunarodnim interdisciplinarnim simpozijumima iz oblasi ekonomije, medija i kulture. Takođe, objavila je i više radova iz ovih oblasti kao i knjigu pod nazivom Pozicioniranje kao marketinška strategija u pozorištima Srbije.

Dr Brakus se vodi parolom “Na mladima svet ostaje”, a uloga profesora predstavlja ostvarenje njenog sna. Zato je uvek tu za studente, kojima nesebično pruža sva svoja znanja i podršku, kako bi ostvarili svoje snove.

Njen stav je da profesori nemaju ulogu samo da uče studente, već da moraju učiti od njih, svakoga dana.

Profesorka Brakus u slobodno vreme voli da pliva i da igra tenis.

<< Nastavni kadar