office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Student

Prošlo je 80 godina otkako je pokrenut Student,  list studenata Univerziteta u Beogradu, koji je bio namenjen studentima svih generacija, obaveštavao ih o svim dešavanjima vezanim za njihovo studiranje i studentski život, zabavu, rekreaciju, studentske ekskurzije. Danas su ga zamenili Internet sajtovi i društvene mreže, pa je najverovatnije to razlog zašto je prestao da izlazi već nekoliko godina. Sličnu sudbinu dele i drugi štampani mediji koji gube trku sa onim elektronskim i posebno društvenim mrežama.

Student je bio svojevrsni simbol studenskog bunta i njihove slobodoumnosti. Mnogi su svoj život obeležili odrastanjem uz ovaj časopis. U Studentu je pisano o studentskim demonstracijama 1968 i drugim važnim društvenim događajima i posebno o studentskom životu na prostorima bivše Jugoslavije. Student je bio časopis koji je svedok jednog vremena. Mnogi umni ljudi su ponikli pisajući za ovaj časopis i kroz njega stasavali. Bio je sinonim za nove ideje, povezivanje studenata, i zalaganje za zajedničke interese. Mnogi bivši ,,Studentari“ rado se sećaju ovog lista. ,,To je zaista bilo drugo vreme“, rekli bi oni. Danas se studenti povezuju po mnogo brže posredstovm informaciono komunikacionih tehnologija, društvene mreže su to unapredile do neslućenih razmera.

Studenti su mobilniji, kada je reč o studentskoj razmeni i studijskim putovanjima. Naša škola sarađuje sa stranim univerzitetima i velika nam je čast kada znamo da iza nas stoje ugledni profesori iz Austrije, u kojoj živi veliki broj naših ljudi. Ranije su preko listova poput Studenta komunicirali međusobno i sa svetom, to im je bio  prozor u svet, a danas, sa pojavom globalnih mreža te mogućnosti su ogromne. Naša škola, MBS studentima omogućava sticanje i tih znanja i veština, obezbeđuje im platformu za studentsku mobilnost na evropskim prostorima.

Čitajte naš blog i saznaćete ono što je zanimljivo i kreativno, kao što je i ranije Student obrazovao i kalio generacije studenata.