office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Pet ključnih saveta studentima za novu školsku godinu

Bliži se početak nove školske godine. Svi sa nestrpljenjem očekuju raspored predavanja kako bi što bolje organizovali svoje slobodno vreme. Naravno, svaki student ima isti cilj – da uz što manje napora i vremena ima bolje rezultate – što više položenih ispita i što bolje ocene na ispitima.

Kao bivši student, koji je za deset godina završio osnovne, master i doktorske studije, želim da vam dam nekoliko ključnih saveta pomoću kojih možete ostvariti gore navedeni cilj:

  1. Dolazite na predavanja! Veoma je bitno da čujete „živu reč“ i saslušate predavanje. Lakše će vam biti da pratite gradivo iz knjige, ali i tokom samog predavanja možete dosta toga da zapamtite i uočite šta profesori ističu kao bitno. Visoka škola modernog biznisa ima veoma udobne i moderne učionice sa WiFi internet konekcijom i klimom tako da ćete tokom predavanja imati potpuni komfor.
  2. Pravite kratke beleške! Iako danas svaki profesor ima PowerPoint prezentacije koje su dostupne studentima, bitno je da i vi sami pravite kratke beleške na predavanjima sa ključnim definicijama i konceptima. Dok pišete pamtite, a i kasnije vam je lakše da se pred ispit podsetite šta je to što je naglašeno kao bitno tokom predavanja.
  3. Redovno učite i polažite ispite! Bitno je da držite korak sa semestrima i ispitima i da dajete ispite u roku. Profesori će vas se setiti sa predavanja, bićete u kontaktu sa kolegama iz vaše grupe i gradivo će vam biti sveže. Mnogo je bolje odmah položiti neki ispit nego ga ostavljati za sledeći semestar / sledeću godinu / sledeću deceniju.
  4. Budite u kontaktu sa kolegama! Družite se i kontaktirajte sa kolegama iz vaše grupe, razmenjujte znanja, informacije i iskustva. Raspitajte se šta je rađeno na predavanju kada ste sprečeni da dođete na njega.
  5. Idite na konsultacije! Uvek kada imate neko pitanje ili nedoumicu oko gradiva slobodno idite na konsultacije kod profesora i razjasnite to odmah! Veoma je bitno da za sve što vam nije jasno tražite dodatno objašnjenje i konkretne primere. Profesori Visoke škole modernog biznisa će vas rado primiti za vreme konsultacija!

 

SREĆAN VAM POČETAK ŠKOLSKE GODINE!

Doc. dr Jelena Lukić