office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Istina o kockarskim sistemima 1. deo

Kockarski sistemi ne uspevaju da pobede igre u kazinu koji ima prednost kuće. Rulet kuglice i kockice jednostavno nemaju memoriju. Svaki krug na ruletu i svako bacanje kockica je nezavisno od prošlih događaja. Na kratke staze možete da zavaravate sebe da kockarski sistem radi, time što ulažete mnogo da biste zaradili malo. Ipak, na duge staze, nijedan sistem ne može izdržati test vremena. Što duže igrate, odnos izgubljenog novca prema uloženom novcu se približava očekivanju za tu igru.

Mnogi kockari veruju u sisteme, neki čak i religiozno. Ali, kao i u mnogim stvarima, što je verovanje neverovatnije, to se neki čvršće drže za njega. Kockari su tražili kladioničarske sisteme koji funkcionišu stotinama godina, pa ipak kazina (i kladionice) nisu bankrotirala.

Kockarska zabluda

Najveći kockarski mit je da događaj koji se još nije desio postaje izvesniji i stoga su veće šanse da se dogodi. Ovo je poznato kao „kockarska zabluda“. Hiljade kockara je smišljalo kockarske sisteme koji pokušavaju da eksploatišu kockarske zablude tako što će se kladiti suprotno od skorašnjih ishoda. Na primer, čekati tri crvena za redom na ruletu pa se onda kladiti na crno. Prevaranti prodaju „zagarantovane“ kladioničarske sisteme za brzo bogaćenje koji su na kraju krajeva zasnovani na kockarskoj zabludi. Nijedan od njih ne radi.

Vlasnici kazina (i kladionica) ohrabruju korišćenje sistema bilo koje vrste i eksploatišu bilo koje kockarsko zanemarivanje strogih pravila verovatnoće i nezavisnih igara. Nijedan kockarski sistem ne može pretvoriti nefer igru u profitabilan poduhvat.

Broj „garantovanih“ kockarskih sistema, uvećavanje mitova i zabluda koje se tiču takvih sistema, i broj ljudi koji veruju, propagiraju, umnožavaju, štite i kunu se u takve sisteme je ogroman. Kockarski (i kladioničarski sistemi) čine jednu od najstarijih varki kockarske istorije.