office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Da li je studentska reklama o kojoj izveštavaju svi mediji – reklama za Adidas ili ne?

Na društvenim mrežama podigla se “velika prašina” oko reklame za Adidas, koja se pojavila u velikom broju svetskih medija – trenutno ima preko 190.000 rezultata pretraživanja u delu Gugl vesti za frazu “Adidas student video”. Ova reklama je do sada pregledana preko 10 miliona puta.

Postoje stavovi da je reklama u osnovi studentski rad i da nije reklama za Adidas, iako je očigledno da Adidas ima veliku korist od ove reklame. Interesantno je da se u toku diskusije nekoliko puta pomenula mogućnost da obzirom na prethodne promotivne aktivnosti Adidasa, nije isključeno da je cela ova kampanja nameštena, odnosno da je urađena sa znanjem ove kompanije.

[video_embed video=“gXfLl3qYy0k“ parameters=““ mp4=““ ogv=““ placeholder=““ width=“700″ height=“400″]

Kompanije svoje promotivne aktivnosti kreiraju na osnovu postavljenih poslovnih ciljeva. Student ne zna koji su poslovni ciljevi kompanije!

Ako ovo nije nameštena kampanja od strane Adidasa, ova kompanija svakako bi trebalo ozbiljno da nagradi pomenutog studenta zbog vidljivosti koju je ova reklama postigla.

Fakulteti koji podstiču studente da budu kreativni i sami stvaraju reklame za određene brendove, spremaju ih za poziv Marketing menadžera.

Studijski program “Marketing menadžment” Visoke škole modernog biznisa pruža mogućnost studentima da ovladaju svim neophodnim alatima za razumevanje želja i potreba kupaca. Tokom studija, kroz rad na praktičnim primerima, stiču se sve one veštine potrebne za osluškivanje svih bitnih promena navika u strukturi potrošnje, što će značajno podići vrednost studenta kao budućeg marketing menadžera.

Modul “Marketing menadžment” omogućuje sticanje znanja iz oblasti marketinga i razumevanje važnih koncepcija i strategija savremenog kreiranja, planiranja i praćenja tržišnog uspeha na principu poslovne filozofije marketinga.

Akcenat tokom obrazovanja stavljen je na ono najbitnije – targetiranje kupaca, komunikaciju i razvijanje lojalnosti kod klijenata. Dakle, na sve one stvari koje su ključne za vašu buduću uspešnu karijeru, bilo da se odlučite da sami pokrenete svoj posao ili da radite u nekoj kompaniji. Tako ćete lako postati traženi stručnjak, sposoban za sve izazove modernog poslovanja, bez kog nijedna firma ne može uspešno da posluje, bilo na domaćem ili inostranom tržištu.

Doc. Dr Aleksandra Brakus