office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366               

Beč – jedan od najlepših gradova na svetu

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se s pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi.

Uz sve svoje pogodnosti koje uživaju stanovnici ovog grada, on vam nudi idealnu mešavinu imperijalističke tradicije i veoma moderne arhitekture. Kulturnih dešavanja u ovom gradu ima u izobilju, dok znamenitosti, spomenika i kulturne baštine ima na svakom koraku. Njegovi simpatični kafei, vinski podrumi i karakteristični šarm će vas od prvog dama omađijati.

Ovaj grad je nedavno proslavio 150.godina od rođenja poznatog umentika Gustava Klimta, čija je slika “Poljubac” najpoznatije umetničko delo Beča, kao i jedna od najpoznatijih slika u svetu. Ovaj umetnik i njegovi savremenici oblikovali su jedan period Beča i njegove kulture, kako to niko do tada nije učinio.

U zavisnosti od toga da li ćete Beč posetiti na proleće, leto, jesen ili zimu, vaše iskustvo i doživljaj grada bitno će se razlikovati. U toku karnevalske sezone, ovaj grad bude odeven u glamur – u njemu se održava preko 400 balova, izvođenja klasične muzike, degustacije raznih vina i još mnogo toga. Najobičnija šetnja kroz praznične pijace ovog grada tokom zime, pretvoriće se u šetnju kroz simpatični i šarmantni svet iz bajke.

Visoka škola modernog biznisa (MBS) osnovana je 2008. godine kao samostalna institucija u rangu fakulteta,  čiji je osnivač ASB Akademija iz Beča. Studijski programi, usklađeni sa potrebama tržišta i povezani sa praksom, koncipirani su prema evropskim standardima, što studentima otvara vrata za nastavak školovanja u Evropi. Vi sami birate, kroz izborne predmete, koju oblast menadžmenta želite da izučavate. Predavanja i vežbe su interaktivni, organizovani u malim grupama, a nastava se realizuje pomoću najsavremenije tehnologije. Uz tako stečene kompetencije moći ćete brže da se zaposlite, odnosno da uspešno upravljate sopstvenim biznisom.

Visoka škola modernog biznisa se nalazi u srcu Beograda, posetite nas!

http://mbs.edu.rs/

Doc. Dr Aleksandra Brakus