Šta povezuje Coca-Colu i Deda Mraza!?
28.12.2017.
Štefanek izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije
29.12.2017.

Za obrazovanje uvek ima mesta

Strahinja Rašović, vaterpolista mađarskog Egera i član srpske reprezentacije, bio je ekskluzivni gost emisije „Biljana za Vas“, voditeljke Biljane Obradović. U ovom intervju objasnio je značaj obrazovanja, zašto je posle osnovnih studija odlučio da upiše master studije na našem fakultetu zajedno sa mlađim bratom Viktorom.

-Pa teško jeste, državni fakultet i profesionalnoi sport je skoro nemoguće postići. Čast izuzecima naravno. Zato se većina vaterpolista opredeljuje za privatne fakultete gde imaju više razumevanja za sportiste. U svakom slučaju dobro je da skoro svaki vaterpolista razmišlja u smeru da završi fakultet. Na MBS-u imamo odličnu komunikaciju sa profesorima,  za sve što treba izlaze nam u susret. Razgovarao sam i sa kolegama u Španiji i Mađarskoj, zemljama gde sam igrao i gde sam sada, zaista prate evropske trendove u obrazovanju.

Strahinji  je sazrevanje u sportskom smislu uz brata, donelo i dodatne savete i iskustva.  “Uvek se savetujemo i razmenjujemo mišljenja. Nekako često ponavljam u sebi, tokom utakmice najviše, a nekada i ovako. „Nikad ne reci nikad- veruj u preokrete“.