office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Veslanje je akademski sport

Kada je počeo da trenira veslanje Miloš Vasić nije znao kakav je to sport, a nakon što se njime zarazio počeo je da niže medalje jednu za drugom. Uspeh takođe postiže i na Visokoj školi modernog biznisa MBS.

RITUALI: Nemam neke posebne rituale pred bitna takmčenja. Moj ključ uspeha i samopuzdanja koje sebi stavim pred trke jesu kvalitetno odrađeni treninzi kroz cele pripreme pa tako samo kažem sebi radi ono sto si odradio kroz cele pripeme i veruj u sebe. Na primer imam ritual da u glavi napravim trku veče pre.

CILJEVI: Obično imamo dosta jakih treninga i ja sebi uvek pre treninga postavim cilj da danas dam 101%  sebe, da te trkačke treninge odradimo kako treba da bi imao što bolje sampuzdanje za same trke kad dođu.

Onda postavim sebi cilj da odradim trku baš onoliko koliko sam i pokazao da mogu i naravno uvek težiš da budeš najbolji.

STRES: Stres se uvek podrazumeva pred samo takmičenje, ali uspem sve to da eliminišem, da se opustim i uvek razmišljam pozitivno, a stres stavim u drugi plan.

VIZIJA: Sam sport i sve drugo što radim u životu gledam da to radim na najbolji način, da budem maksimalno posvećen tome što radim i dajem sve od sebe i tako će verovatno da bude i posle sporta i to mi je vizija uspešnog života.

OBRAZOVANJE:Veslanje je pre svega akadmski sport. I većina veslača ima prioritet da se i obrazuje uz sve obaveze sporta a one su jako velike. Stav mog kluba i saveza jeste isto završetak studija pa tako sam se i ja odlučio da završim školovanje do kraja. Naravno to ne bi moglo bez pomoći školskih ustanova što je u mom slučaju upravo Visoka skola Modernog Biznisa MBS.

Svi u školi su mi maksimalno izazili u susret i bez njihove pomoći i razumevanja teško da bih uspeo to da završim i ja im se na tome zahvaljujem.

Leave a Reply