office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Studenti i profesori MBS-a posetili Naučno tehnološki park

Studenti i profesori Visoke škole modernog biznisa su u petak 2. marta imali zadovoljstvo da posete Naučno tehnološki park u Beogradu (NTP). Obišli su objekat i prisustvovali su prezentaciji o NTP-u, na kojoj su mogli da postavljaju pitanja i iskažu zadovoljstvo posete ovakvoj instituciji koja je prestižna ne samo u našoj zemlji, već i u regionu.

NTP Beograd je osnovan u partnerstvu Vlade RS (u ime Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za povezivanje privrede i naučno-istraživačkih i obrazovnih organizacija, transfer znanja, razvoj novih tehnologija, komercijalizaciju inovacija, umrežavanje i stimulisanje rasta ekonomije zasnovane na znanju.On se razvija u novo tehnološko jezgro grada koje okuplja tehnološko razvojne kompanije, domaće i strane, i podstiče osnivanje start ap kompanija, stvarajući povoljno okruženje za inovativnost, tehnološki razvoj i konkurentnost.

Prvenstveno je namenjen rastućim tehnološko-razvojnim kompanijama i malim novoosnovanim kompanijama. NTP Beograd nudi svojim članovima privlačan paket usluga koji obuhvata infrastrukturne i stručne usluge, koji pomaže kompanijama da ubrzaju svoj rast. Stvaramo idealno okruženje za sve kompanije koje žele da učestvuju u kreiranju dinamične i interaktivne zajednice koja stvara dodatnu vrednost za svoj razvoj kroz razmenu ideja, kontakata i poslovnih prilika.

Uz prijatno druženje i uspešnu posetu saznali smo i naučili puno toga i nadamo se da će se saradnja MBS i NTP Beograd nastaviti!

Leave a Reply