Mančester Junajted i Aleks Ferguson
15.01.2018.
Istraživanje o migracijama studenata
19.01.2018.

Predavanje: Oslobađanje straha od javnog nastupa

Predavanje:
„Oslobađanje straha od javnog nastupa“

održaće se 24.01.2018. godine, u prostorijama Visoke škole modernog biznisa, na adresi Terazije 27, IV sprat, Beograd. Sa početkom u 15:30h.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom predavanju i razvijete veštine za uspešan javni nastup.

Od momenta kada se rodimo, udahnemo „prvi kiseonik“  i zaplačemo pred nekoliko lekara, babica i bolničkog osoblja, preko prve priredbe u školi do razgovora za posao, mi smo gotovo ceo život na javnoj pozornici. Bilo da ste lekar, prodavac, autolimar, ekonomista, a pogotovu menadžer, komunikolog ili PR stručnjak, govor pred „publikom“ ne bi trebalo da vam bude stran i da stvara pritisak, stres i teskobu.

Strah od javnog nastupa, koja se javlja kod većine ljudi, nije prirodno usađena,  kao što je strah od visine, smrti, bolesti i slično, već je stečena. Ukoliko želite da prevaziđete ovu prepreku, onda bi trebalo da odgovorite na nekoliko pitanja:

  1. Šta vam stvara strah? Čega, odnosno čijeg suda se plašite?
  2. Koji procesi u vašem organizmu se dešavaju kada javno nastupate, govorite, izlažete, predajete? Kako se manifestuje vaš strah
  3. Zašto se javlja taj strah?
  4. Šta vas sve plaši? Kako i da li umete da kanališete emocije i pošaljete ključnu poruku, te kažete sve ono što želite na pravi način?
  5. Šta radite kada nastupi napad panike?

Oslobađanje straha od javnog nastupa je proces, koji traje, ali ukoliko savladate vrlo pristupačne tehnike, možete postati pravi ekspert da svoje znanje, veštine, profesionalne preference prikažete, „prodate“, reklamirate na najbolji mogući način.
Strah od javnog nastupanja je dakle stečena vrsta straha koja je svojstvena velikom broju ljudi, ali se ona lako i brzo prevazilazi. Ukoliko se pobedi, povećava se verovatnoća  za napretkom, po pravilu se umnožava profit, brže ostvaruje korelacija sa poslovnim partnerima i stiče veća popularnost u javnosti.

O predavaču:

Nina Radulović, završila je osnovne (novinarsko komunikološki smer) i master studije (politikološki smer), na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Rođena je u Beogradu 15.maja 1986., gde je i započela karijeru voditelja i novinara 2008. godine, kao jedno od „Evropskih lica“ Radio televizije Srbije. U tom talent show programu , osvojivši prvo mesto sa još troje kolega, vodila je Beoviziju i radila sa švedskom produkcijom, koja je realizovala različite projekte za potrebe Eurosonga u Beogradu – gradu u kome se te godine održavao. Kao lice televizije Fox, vodila je humanitarni projekat „Zvezde pevaju za njih“, a nakon toga se u prvom serijalu „Survivor Srbija“, našla u ulozi domaćina studijske emisije „Povratak u civilizaciju“. Od 2009, radila je na TvPrva, kao novinar i voditelj dnevne emisije „Exkluziv“, ali i u informativnoj redakciji. Od 2010. stalno je zaposlena na TV Pink i radi na projektima kao voditelj, novinar i urednik. „Trenutak istine“, „Bravo show“, „Sat-dva“,  neki su od prepoznatljivih formata na kojima je radila. Prihvativši poziv Ženske televizije, iskoristila je šansu da stane iza autorskog formata „Zdravo Nina“, u kome se aktivno zalaže da dokaže da je ozdravljenje pojedinca, ali i društva u ovom vremenu ipak moguće. Paralelno sa televizijskim projektima, već 3 godine je jedan od urednika u „Aha“- magazinu za kreativniji život. Takođe radi u PR i marketing agenciji „Whole in one communications“, ali drži i predavanja iz oblasti novinarstva i javnog nastupa u edukativnom centru „Lekart“.