Obaveštenje o potpisanom ugovoru za organizovanje stručne prakse – Vizura Sport d.o.o.
11.01.2018.
SKEI 2018 – STEM obrazovanje – temelj razvoja modernog društva
11.01.2018.

Predavanje: Oslobađanje straha od javnog nastupa

Od momenta kada se rodimo, udahnemo „ prvi kiseonik“  i zaplačemo pred nekoliko lekara i babica, preko prve priredbe u školi, do razgovora za posao, mi smo gotovo ceo život na javnoj pozornici. Čak i ako se ne bavite poslom koji podrazumeva izlazak iz anonimnosti, savremeno društvo, gotovo sve profesije, društvene mreže, danas traže relaksiran način komunikacije sa okolinom. Bilo da ste lekar, prodavac, autolimar, ekonomista, a pogotovu menadžer, komunikolog ili PR stručnjak, govor pred „publikom“ ne bi trebalo da vam bude stran i da stvara pritisak, stres i teskobu. Strah od javnog nastupa, koji se javlja kod većine ljudi, nije prirodno usađen, kao što je strah od visine, smrti, bolesti i slično, već je stečen.

Oslobađanje straha od javnog nastupa je proces, koji traje, ali ukoliko savladate vrlo pristupačne tehnike, možete postati pravi ekspert da svoje znanje, veštine, profesionalne preference prikažete, „prodate“, reklamirate na najbolji mogući način, a za to ostvarite i materijalnu naknadu. Koliko puta ste čuli rečenicu „ On je odličan stručnjak, ali ne zna da prenese znanje, ili ne zna da objasni kolegama šta od njih traži, odnosno teško komunicira sa ostalim kolegama“? Takvom čoveku je verovatno potrebna dodatna edukacija u oblasti razvijanja komunikacionih veština. Strah od javnog nastupanja je dakle stečena vrsta straha koja je svojstvena velikom broju ljudi, ali se ona lako i brzo prevazilazi. Ukoliko se pobedi, povećava se verovatnoća  za napretkom, po pravilu se umnožava profit, brže ostvaruje korelacija sa poslovnim partnerima i stiče veća popularnost u javnosti.

Ako želite da prevaziđete ovu prepreku, onda bi trebalo da odgovorite na nekoliko pitanja, kojima ćemo se ujedno i baviti na predavanju:

  1. Šta vam stvara strah? Čega, odnosno čijeg suda se plašite?
  2. Koji procesi u vašem organizmu se dešavaju kada javno nastupate, govorite, izlažete, predajete? Kako se manifestuje vaš strah?
  3. Zašto se javlja taj strah? Šta vas sve plaši?
  4. Kako i da li umete da kanališete emocije i pošaljete ključnu poruku, te kažete sve ono što želite na pravi način ?
  5. Šta radite kada nastupi napad panike?
  6. Kako da pripremite dobro predavanje, odnosno ostavite utisak na publiku, te prenesete ključnu poruku?

Predavanje će biti održano u sredu 24.01.2018. i trajaće 90 minuta. (Termin će biti naknadno objavljen)

Cena kursa: besplatan

Gde se održava predavanje?

Predavanje će biti održano u Visokoj školi modernog biznisa, na adresi:
Terazije 27, IV sprat, Beograd.

Predavač – Nina Radulović

Biografija predavača:

Nina Radulović, završila je osnovne (novinarsko komunikološki smer) i master studije (politikološki smer), na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Rođena je u Beogradu 15.maja 1986., gde je i započela karijeru voditelja i novinara 2008. godine, kao jedno od „Evropskih lica“ Radio televizije Srbije. U tom talent show programu , osvojivši prvo mesto sa još troje kolega, vodila je Beoviziju i radila sa švedskom produkcijom, koja je realizovala različite projekte za potrebe Eurosonga u Beogradu – gradu u kome se te godine održavao. Kao lice televizije Fox, vodila je humanitarni projekat „Zvezde pevaju za njih“, a nakon toga se u prvom serijalu „Survivor Srbija“, našla u ulozi domaćina studijske emisije „Povratak u civilizaciju“. Od 2009, radila je na TvPrva, kao novinar i voditelj dnevne emisije „Exkluziv“, ali i u informativnoj redakciji. Od 2010. stalno je zaposlena na TV Pink i radi na projektima kao voditelj, novinar i urednik. „Trenutak istine“, „Bravo show“, „Sat-dva“,  neki su od prepoznatljivih formata na kojima je radila. Prihvativši poziv Ženske televizije, iskoristila je šansu da stane iza autorskog formata „Zdravo Nina“, u kome se aktivno zalaže da dokaže da je ozdravljenje pojedinca, ali i društva u ovom vremenu ipak moguće. Paralelno sa televizijskim projektima, već 3 godine je jedan od urednika u „Aha“- magazinu za kreativniji život. Takođe radi u PR i marketing agenciji „Whole in one communications“, ali drži i predavanja iz oblasti novinarstva i javnog nastupa u edukativnom centru „Lekart“.