Obaveštenje za studente III godine, smer: Menadžment bezbednosti
13.11.2017.
Osvrt na karijeru Monike Seleš
16.11.2017.

Ograničenja ne postoje ako ste spremni za učenje

Uspešnim sportistima, vatrepolistima Viktoru i Strahinji Rašoviću, društvo prave braća Vanja i Nemanja, kolege rukometaši. Stariji Nemanja je završio menadžment, a poučen dobrim radom, u školi je doveo i mlađeg brata Vanju, rukometaša skopskog Metalurga i naše reprezentacije.

– Kada sam razmišljao šta da upišem, savetovao sam se sa bratom. Predložio mi je MBS jer mu se dopalo kako se i šta se radi na fakultetu. Rešio sam da ga poslušam i nisam se pokajao zbog toga, čak sam veoma zadovoljan i drago mi je što sam tu. Ograničenja ne postoje ako ste spremni na učenje.

Šta planirate po završetku karijere?

– Po završerku… Mislim da pre svega imam još dosta toga da pokažem i najbitnije je da imam snage i volje da još napredujem u karijeri. Kada dođe vreme da okačim patike o klin, možda ću ostati u svetu rukometa jer me to čini srećnim. A  možda se za to vreme pojavi i nešto drugo, vezano i za struku, što da ne.

Gde nalazite motivaciju?

– Za motivaciju mislim da svako treba sebe da nađe u nečemu ili nekome. Sebi motivaciju nalazim u meni voljenim osobama, da uspem u svemu što radim. Ciljevi su mi veliki i imam ih dosta. Glavi cilj mi je da danas budem bolji nego juče, da svaki naredni dan budem sve bolji i bolji.

Kako izgledaju trenizi sa bratom u reprezentaciji?

– Oduvek sam sanjao da budem sa bratom u reprezentaciji, sada to polako postaje java. Treninzi sa njim su za mene veliko zadovoljstvo. Nisu baš laki ali znam da je to za moje dobro jer i on hoce da iz mene uvek izvuče maksimum, a ja sam mu zahvalan na tome. Nadam se da će to zadovoljstvo trajati još dugo.