office@mbs.edu.rs    +381 63 353 366            

Obrazovanjem do željenog cilja

Nastavljamo sa predstavljanjem uspešnih studenata Visoke škole modernog biznisa, koji su uspeli da usklade i studiranje i posao. Jedna od njih je i Jelena Krpan, menadžer firme FAMILY M INVEST, koja se bavi proizvodnjom kozmetike i kućne hemije.

– Posao i fakultet sam uskladila uz veliku upornost kao i podršku profesora, poslodavca i kolega. Ukoliko nešto jako želite naći ćete i način da to ostvarite. Jednostavno, uvek morate da učite i usavršavate se da biste bili u toku sa inovacijama.

Koliko je ono što ste naučili na fakultetu, primenljivo u firmi?

– Zahvaljujući MBS fakultetu sam stekla vrlo opširno znanje u oblasti menadžmenta i marketinga koje mi je u znatnoj meri pomoglo u poslu kojim se bavim. Većina teoretskih postavki sa kojima sam se susrela na fakultetu mi svakodnevno koristi na poslu, tako da mi nisu teško pali izazovi sa kojima sam se suočila. Nastavni kadar je izuzetno stručan i profesionalan, predavanja su usmerena na samu suštinu materije, a zbog svega navedenog smatram da je MBS najbolji fakultet za poslovne studije u Srbiji i šire.

Komunikativnost, organizovanost i snalažljivost su važni za uspeh u poslu. Šta je po Vašem mišljenju još potrebno u delatnosti kojom se bavite?

– Svakodnevno usavršavanje, posvećenost poslu, timski rad, sve su to neophodni elementi uspeha u poslovanju. Možda zvuči kao fraza, ali zaista treba voleti posao kojim se baviš. Lično smatram sebe srećnom ženom, jer pored posla imam i porodicu koju volim i koja me podržava u mojim poduhvatima.

Navedite tri stvari zbog kojih obožavate Vaš posao?

– To su rad sa ljudima, organizacija i dinamičnost.

Pomažu li priznanja u svakodnevnom poslu?

-Svakako, za bilo koji posao priznanja su veoma bitna, jer zahvaljujući njima možete na najbolji način da predstavite sebe i svoje znanje a samim tim i da pokažete zašto ste baš vi prava osoba koju treba odabrati za određeni posao.

Fakultet koji ste završili daje vam određenu vrstu preporuke pri zapošljavanju, svojom reputacijom. Iz tog razloga je izuzetno važno da prilikom upisa na fakultet, vodite računa da li je priznat u svetu, a MBS svakako jeste jedan od takvih fakulteta.