Kako se postaje brend u poslu?
17.10.2017.
Košarka – osvrt na knjigu Džez basket
20.10.2017.

Obrazovanje osnovni preduslov za uspeh

Stara izreka kaže da se ne radi o tome koliko novca zarađujete, već je pitanje da li ste dovoljno obrazovani da ga zadržite. Svedoci smo da vaterpolisti spadaju u grupu najobrazovanijih sportista, a jedan od primera su i braća Viktor i Strahinja Rašović, uzdanice Dejana Savića koji su naši ponosni studenti master studija. Prvo je Viktor upisao a onda je rešio i Strahinja da mu se pridruži. Ove godine nastupa za mađarski Eger, jedan od najboljih evropskih klubova.

Životni i sportski moto?

  • Uvek može bolje, nikada se ne predaj! To su dve stvari koje su mi uvek u glavi. Ne samo vezano za sport, nego za generalno sve što radim u životu.

Jednom prilikom ste izjavili da je moguće biti i uspešan sportista i student. Ostajete li i dalje pri istom stavu?

  • Ostajem pri stavu da mogu i knjiga i lopta istovremeno. Uz dosta truda i rada sve je moguće, a smatram da je bitno imati i diplomu, iako se profesionalno baviš sportom. Naravno, u tome jako veliku ulogu igra i stav fakulteta prema tome. MBS nam omugućava da sve uskladimo, a profesori su nam uvek dostupni za konsultacije. Završetak studija ne znači da je došao kraju učenju i usavršavanju. Osnovne studije su često samo preduslov za prijavljivanje na konkurs za posao, ali iluzija da je fakultetska diploma dovoljna da osigura menadžersku poziciju, visoku platu, sopstvenu kancelariju i slične povlastice veoma brzo biva raspršena. Sa pronalaskom posla tek sledi period dokazivanja, a bez stalnog rada na sebi nema napretka ni na ličnom ni na profesionalnom planu

U kojoj meri je, po Vašem mišljenju značajan studentski sport?

  • Mislim da je bitno da se studenti bave sportom, predstavljaju svoje fakultete i druže se. Lično bih se uvek odazvao na poziv fakulteta ukoliko bi se organizovala neka akcija.